#Newsroom OTSI: новий спеціальний орган по впровадженню торговельних санкцій у Сполученому Королівстві
Салатин Ходжалиєва, адвокат, член Центру правничої лінгвістики ВША НААУ
Ходжалиєва Салатин
22.02.2024

11 грудня 2023 року Міністр промисловості та економічної безпеки Сполученого Королівства оголосив про створення нового урядового агентства, яке займатиметься впровадженням та наглядом за дотриманням торговельних санкцій. Управління із впровадження торговельних санкцій (Office of Trade Sanctions Implementation - OTSI) є структурною частиною Департаменту бізнесу та торгівлі (Department for Business & Trade) та працюватиме одночасно із вже створеним та функціонуючим Управлінням із впровадження фінансових санкцій (Office of Financial Sanctions Implementation – OFSI).

OTSI відповідатиме за впровадження саме торговельних санкцій та матиме повноваження накладати фінансові штрафи у випадках їх порушення. Досі розслідування порушень торговельних санкцій здійснювало Податкове та митне управління Його Величності (His Majestys Revenue and Customs – HMRC).

Так, на офіційному сайті Уряду Сполученого Королівства вказано, що до сфери відповідальності OTSI будуть віднесені наступні функції:

-забезпечення виконання торговельних санкцій, включаючи повноваження накладати цивільні штрафи;

-торговельні санкції, бізнес-залучення та керівництво;

-моніторинг дотримання торговельних санкцій для виявлення порушень, включаючи розслідування підозр в порушенні торговельних санкцій.

 

У той час як OTSI матиме повноваження в сфері цивільно-правових відносин, розгляд більш серйозних санкційних порушень буде передано до повноважень HMRC, в тому числі питання притягнення порушників до кримінальної відповідальності.

Варто зазначити, що згідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті https://www.gov.uk/, OTSI ще знаходиться на стадії формування. 

Зареєструватися на вебінари лектора:

·Top-5 Leading cases in English contract Law. http://tinyurl.com/mvmj43px

·Проєкт «Правосвідомість» Культура договірних відносин: чи потрібно укладати договір? http://tinyurl.com/3esfa4pj

Також нагадуємо про відкриття набору на онлайн-курс «Contract law: Know the Legal English fundamentals»http://tinyurl.com/n78dtzy9