Запрошуємо долучитися до прямого ефіру ‘Legal English в роботі сучасного українського адвоката’
Захід організовано Центром правничої лінгвістики ВША НААУ з метою популяризації юридичної англійської мови серед правників.
Колодник Людмила
04.09.2023

Шановні колеги, запрошуємо вас долучитися до прямого ефіру ‘Legal English в роботі сучасного українського адвоката’, який проходитиме 12 вересня о 17.00 год. на сторінці Вищої школи адвокатури в Instagram за посиланням https://www.instagram.com/hsaorgua/

Захід організовано Центром правничої лінгвістики ВША НААУ з метою популяризації юридичної англійської мови серед правників.

Наразі вивчення іноземних мов стрімко набуло актуальності та необхідності в професійній діяльності фахівця в галузі права, оскільки виникла беззаперечна потреба у досвідчених спеціалістах, які вільно користуються іноземною мовою для забезпечення міжнародних відносин та представлення України на світовій арені.

Опанування фахової іноземної мови українськими правниками має вагоме значення для вітчизняної правової системи. У процесі вивчення іноземної юридичної мови юрист не тільки здобуває важливі знання про функціонування різних галузей права країни, фахову мову якої вивчає, а ще й має унікальну можливість привнести найкращі світові тенденції в роботу української правової системи, активно сприяти реалізації прав громадян нашої держави за кордоном.

Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:

1. Сфери застосування юридичної англійської на практиці в Україні. Іноземний компонент.

2. Чому правнику слід розбиратися в юридичній англійській мові самостійно, а не винаймати професійного перекладача?

3. Від General English до Legal English: формула успішного старту у вивченні юридичної англійської мови.

Спікерами заходу виступлять Людмила Колодник та Салатин Ходжалиєва.

Тривалість прямого ефіру – 30-40 хвилин.