У Центрі правничої лінгвістики обговорили впровадження інтерактивного формату різнотематичного підвищення кваліфікації
13 липня 2023 року відбулася робоча зустріч Центру правничої лінгвістики Вищої школи адвокатури
Колодник Людмила
14.07.2023

У Центрі правничої лінгвістики обговорили впровадження інтерактивного формату різнотематичного підвищення кваліфікації з одночасним освоєнням мови і права

13 липня 2023 року відбулася робоча зустріч Центру правничої лінгвістики Вищої школи адвокатури, під час якої окреслені ключові напрямки діяльності Центру та заплановані квартальні активності.

Керівниця Центру Людмила Колодник подякувала членам команди за організований в оновленому складі інформаційний марафон до дня річниці Центру правничої лінгвістики «Контрактне право крізь призму юридичної англійської мови: досвід практикуючих юристів», що покликаний обговорити особливості ведення переддоговірних переговорів англійською мовою, аналізу та перекладу англомовних контрактів, трудових договорів, включення антикорупційного застереження в контракти та "midnight clauses" в міжнародні комерційні контракти.

Серед обговорених поточних досягнень відзначено такі як: започаткування рубрик “Чому я вивчаю юридичну англійську” та «Новини» (Newsroom), підготовка карток “Цікаво про англійську”, “Правнича термінологія” за галузями права, тематичних словників та експертних матеріалів з актуальних питань права з одночасним освоєнням мовних особливостей.

Особливу увагу під час обговорення приділено питанню інформаційно-аналітичної освітньої складової. Членами команди напрацьовані пропозиції стосовно:

• організації speaking clubs за тематикою проведених заходів з підвищення кваліфікації;

• впровадження інтерактивного формату засвоєння вивченого матеріалу шляхом проходження квізів на платформах Quizlet та Kahoot;

• започаткування рубрики ‘’Explanation’’ з поясненням сталих виразів, ідіом та особливостей перекладу правничих термінів;

• продовження рубрики «Відповіді на питання», у рамках якої надаватимуться практичні поради за галузями права з фокусуванням уваги на граматичних та лексикологічних аспектах.

Команда Центру правничої лінгвістики ВША НААУ обговорила програму дій щодо проведення цікавих публічних дискусій і адвокаційних партнерських подій, заходів з вивчення юридичної англійської, різнотематичного підвищення кваліфікації з освоєнням юридичної англійської мови і права.

Олег Клим’юк та Оксана Кіріяк запропонували у якості наступним тем для публічного обговорення: особливості автоматизованого перекладу, правове регулювання перекладацької діяльності, авторське право та штучний інтелект.

Салатин Ходжалиєва, Ірина Шапошнікова та Надія Тарасова працюватимуть над підготовкою заходу у сфері контрактного, трудового права та міжнародного арбітражу.

Також Центром правничої лінгвістики заплановано проведення круглого столу з метою обговорення законопроєкту про запровадження англійської мови.

Події, заходи та напрацювання Центру правничої лінгвістики висвітлюються на платформі Вищої школи адвокатури НААУ.

Долучитися до професійної спільноти – група Центру правничої лінгвістики ВША НААУ: http://surl.li/jbqye