Центр правничої лінгвістики ВША НААУ сердечно вітає Вас із Днем адвокатури!
Центр правничої лінгвістики ВША НААУ
Колодник Людмила
19.12.2022

Шановна адвокатська спільното!

Центр правничої лінгвістики ВША НААУ сердечно вітає Вас із Днем адвокатури!

This day unites all advocates who are engaged in various fields of activity, but all of you are called to defend the rights and interests of citizens.

Професія адвоката вимагає не лише високого рівня фахової підготовки, а ще й щоденної витримки з відстоювання прав та законних інтересів громадян нашої країни. Адвокат виконує надзвичайно відповідальну конституційну функцію — надає професійну правничу допомогу кожному, хто її потребує.

To be right in everything, we need the law and its correct interpretation, and Ukrainian society trust you, the advocates, to do this.

Сьогодні в такі буремні для України часи на адвоката покладається важлива місія: з одного боку стояти на захисті незалежності нашої Батьківщини, відстоюючи справедливість та верховенство права, а з іншого боку – бути провідником та підтримкою для суспільства, сприяти реалізації прав громадян нашої держави за кордоном.

Центр правничої лінгвістики ВША НААУ активно долучився до популяризації вивчення іноземних мов українськими адвокатами як провідниками розбудови демократичної держави у сучасній Україні. В рамках курсу Вищої школи адвокатури «Legal DocumenTs, Correspondence and CommUnication» започаткована серія онлайн – практикумів з метою популяризації вивчення в адвокатській спільноті англійської мови як мови міжнародного спілкування та з метою підвищення конкурентоспроможності адвокатів на внутрішньому, європейському і світовому ринках надання професійної правничої допомоги.

Ключовою візією Центру правничої лінгвістики ВША НААУ є не тільки опанування та вдосконалення іноземної юридичної мови українськими адвокатами, а й отримання правниками важливих знань про функціонування різних галузей права країни, фахову мову якої вивчає адвокат. Саме завдяки таким знанням, а не тільки мовним термінам іноземною мовою, український адвокат зможе гідно представити Україну на світовій арені та бути конкурентоздатним серед іноземних правників.

Від кожного з нас залежить, якою буде Україна у майбутньому, як буде розвиватися українська адвокатура, що є однією з важливих ланок демократичного суспільства, на скільки фаховим буде український адвокат. Тож продовжуймо працювати задля розквіту української Адвокатури та українського суспільства !

Please accept warm congratulations on your professional holiday today and best wishes! May your mind never get tired, and your heart know no sorrows!

Wish you good luck and success in all your endeavors, never stop and boldly go forward. Happy Advocates' Day!

 

З повагою,

Людмила Колодник

керівник Центру правничої лінгвістики

Вищої школи адвокатури НААУ