Що варто знати про міжнародні іспити TOLES з юридичної англійської мови?
TOLES (Test of Legal English Skills) – світовий лідер у тестуванні знань з юридичної англійської мови
Колодник Людмила
31.07.2023

Давайте знайомитися⁚ що варто знати про міжнародні іспити TOLES з юридичної англійської мови?

Іспити TOLES (Test of Legal English Skills) – світовий лідер у тестуванні знань з юридичної англійської мови, які сфокусовані на перевірку практичних навичок юриста у володінні спеціалізованою мовою. The TOLES exams allow international lawyers and law students to prove their level of specialised Legal English.

Варто зазначити, що іспити TOLES були розроблені за участю юристів-практиків та лінгвістів для потреб міжнародних і регіональних юридичних компаній та правових департаментів найбільших світових компаній.

Іспити TOLES дуже високо цінуються правничою спільнотою з усього світу. Варто тільки поглянути на список міжнародних юридичних фірм, транснаціональних компаній та державних органів, які використовують іспити TOLES для перевірки знань співробітників та кандидатів на вакантні позиції: The Law Society of England and Wales, Linklaters Oppenhoff and Radler, Allen&Overy LLP, Baker and McKenzie, PricewaterhouseCoopers, KPMG, Sony Ericsson, Daimler Chrysler, European Court of Justice, European Central Bank, Deutsche Bundesbank, Qatar Steel Company, Qatar Petrochemical Corporation, DuPont, Freshfields Bruckhaus Deringer, Siemens та інші.

Мета іспиту – перевірка суто практичних знань кандидата в галузі юридичної англійської мови без зайвих теоретичних навантажень. Розробники TOLES, окрім включення стандартного мовленнєвого компоненту в тестування, проводять регулярні ретельні консультації з провідними юридичними компаніями відносно актуальних викликів в роботі правників, з метою привнесення в іспит й практичного компоненту. Важливо знати, що іспити постійно оновлюються, реагуючи на виклики та зміни в правовому середовищі.

Іспити TOLES перевіряють навички опанування кандидатом вокабуляру з юридичної англійської мови, читання, аудіювання, а також письма з розумінням основ граматики, яка зустрічається в текстах юридичної спрямованості.

Крім цього, іспити складаються з трьох рівнів, а саме Foundation, Higher, Advanced, кожен з яких є черговою ланкою досягнення певного рівня володіння юридичною англійською мовою. Така чітка система дозволяє кандидату розпочати підготовку до іспитів фактично з будь-якого рівня володіння загальною англійською мовою. The three levels of the TOLES exams mean that every international lawyer and law student can begin to study for a legal English certificate, whatever their current level of ordinary and/or legal English.

Однак, звертаю вашу увагу, що розробники TOLES рекомендують кандидатам обачливо ставитися до вибору рівня тестування, адже, на перший погляд, не складний вокабуляр початкового рівня містить граматичний компонент, не знання якого може призвести до низького результату тестування, хоча й рівень знань лексичного матеріалу є достатнім для складання іспиту. Також, окремої уваги заслуговує блок аудіювання, підготовці до якого теж слід приділити достатньо часу.

Послідовність у складанні іспиту TOLES важлива! У процесі підготовки до іспиту кандидат не тільки зможе оцінити свої досягнення в засвоєнні юридичної англійської мови, а й розвинути всі навички в опануванні Legal English, як то читання, аудіювання, письмо та говоріння. Саме підготовчий етап до іспиту TOLES надасть кандидату системність, можливість отримати повний обсяг знань від початкового знайомства з юридичною лексикою до розуміння доктрин права Англії та Уельсу.

The TOLES exams test the specific vocabulary and grammar necessary to understand and draft cross-border contracts in English and the English needed to feel confident when dealing with international commercial liabilities and financial matters.

Результати тестування TOLES є безстроковими! The TOLES exam certificates do not expire; they are valid for life.

Отже, якщо ви юрист-практик, який готовий зануритися в царину юридичної англійської мови та отримати підтвердження рівня знань володіння Legal English визнаним сертифікаційним центром, тоді вам в світ TOLES!