Про специфіку вживання юридичної термінології у тематичній підбірці матеріалів
Центр правничої лінгвістики ВША
Колодник Людмила
17.02.2023

В англійській мові існує велике розмаїття слів, які, з одного боку, є схожими за значенням, та поруч з цим не завжди є синонімами. Тому важливо відмежовувати один термін від іншого з метою його правильного вживання у конкретній сфері.

Використання коректної юридичної термінології у договорах та процесуальних документах є невід’ємною складової професійної діяльності правника, адже невірно зазначене слово може негативно відобразитися на юридичній долі справи та позбавити клієнта того, на що він очікував.

З метою професійного самовдосконалення пропонуємо до ознайомлення тематичну підбірку матеріалів про особливості розмежування юридичних термінів від Центру правничої лінгвістики:

1. «Який юридичний іменник використовують в англійських контрактах щодо порушення контракту: breach, violation, default чи infringement?» – про синонімічний ряд іменників, які використовуються для позначення терміну «порушення» та ключові відмінності у їх застосуванні.

Детально за покликанням: https://cutt.ly/h3YudXK

2. «Про особливості вживання Термінів «Migrant», «Refugee», «Asylum-Seeker» в юридичній англійській мові» – основні відмінності в термінології між поняттями «мігрант», «біженець», «шукач притулку».

Детально за покликанням: https://cutt.ly/O3YuWBH

3. «Миритися – не баритися» або про арбітраж з точки зору англійської юридичної термінології» – досліджено термінологію, пов’язану з альтернативними методами вирішення спорів.

Детально за покликанням: https://cutt.ly/c3YuZif

4. «Про «Pillaging», «Looting» та «Marauding» в юридичних документах» – про відмінності в термінології дотичної до поняття «мародерство».

Детально за покликанням: https://cutt.ly/H3Yu1zh

5. «Glory to Ukrаine! Glory to the heroes! Glory to the Nation! або про терміни «Jurisdiction» та «Venue» в Nридичній англійській мові» – описано практичні аспекти вживання понять «Jurisdiction» та «Venue», особливо в контексті контрактного права.

Детально за покликанням: https://cutt.ly/M3Yiwsy

Більше публікацій з юридичної англійської у Звіті Центру правничої лінгвістики ВША НААУ 2022 рік за покликанням: https://cutt.ly/X3YtQBT

Долучитися до групи Центру правничої лінгвістики можна за посиланням: https://cutt.ly/a3sBu3t