Обираємо свій рівень підготовки до іспитів за системою TOLES
Людмила Колодник, юрист, керівник Центру правничої лінгвістики Вищої школи адвокатури НААУ, викладач спеціалізованого курсу «Юридична англійська» — «Legal English» з особисто розробленими програмами навчання — Contract Law, Company Law, Legal Writing
Колодник Людмила
01.04.2024

У цьому випуску зробимо короткий огляд рівнів підготовки до іспитів TOLES. Як ми бачимо, їх три – TOLES Foundation, TOLES Higher та TOLES Advanced. Тож починаємо.

üTOLES Foundation (Базовий рівень володіння юридичною англійською мовою).

 

Підготовка та складання іспиту TOLES Foundation рекомендується як відправна точка у вивченні юридичної англійської мови студентами та юристами, які бажають вивчити юридичну англійську мову та роблять свої перші кроки. А також, саме складання іспиту цього початкового рівня буде гарним орієнтиром та мотиватором, таким собі «вимірювачем», вже здобутих знань.

üTOLES Higher (Середній рівень володіння юридичною англійською мовою)

Підготовка та складання іспиту TOLES Higher – це вже другий, але дуже важливий крок, на шляху професійного розвитку навичок юридичної англійської мови. Блок TOLES Higher надбудовує знання Legal English, отримані на рівні Foundation, вимагає уважності та тренує навички роботи з автентичними юридичними текстами, розвиває компетенції, необхідні юристу для роботи у складних практичних ситуаціях із залученням мовного компоненту. Слід зазначити, що, як і TOLES Foundation, так і TOLES Higher вимагають уваги у використанні граматики, яку, з практичної точки зору, слід опановувати паралельно з вивченням юридичної англійської мови.

üTOLES Advanced (Професійний рівень володіння англійською юридичною мовою)

Система підготовки та сам іспит TOLES Advanced були розроблені у тісній взаємодії з провідними лінгвістами та юристами-практиками, що є, безумовно, цінним надбанням для всіх, хто цікавиться англійською юридичною мовою. Саме досягнення юристом рівня Advanced за допомогою ресурсів TOLES є тим стандартом, на який прийнято рівнятися в міжнародній юридичній спільноті.

Тож, як ми бачимо, система TOLES чітко окреслює необхідні висоти, допомагає поступово досягати омріяного рівня Legal English та вдало відпрацьовує всі необхідні мовленнєві навички на цьому шляху.

У наступних випусках поговоримо про особливості кожного рівня підготовки та тестування за системою TOLES окремо, з’ясуємо для себе особливості та наповнення кожного з них.