Про практичні аспекти відповідальності лікаря за завдану пацієнту шкоду
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Бабенко Яна
05.02.2023

Про практичні аспекти відповідальності лікаря за завдану пацієнту шкоду дізнавайтеся під час вебінару адвоката Яни Бабенко

Лікуючим лікарем-хірургом не було виконано у повному обсязі діагностичний алгоритм хворому, що призвело до встановлення неточного діагнозу і неповноцінної лікувальної тактики та спричинило смерть пацієнта.

Лікар не ініціював зібрання консиліуму лікарів за участю хірурга, а також проходження хворим рентген-дослідження, УЗД, здачі аналізів крові, що зумовило ненадання потерпілому необхідної медичної допомоги та в кінцевому випадку призвело до летальних наслідків.

Усі зазначені вище ситуації свідчать про неналежне виконання медичними працівниками своїх професійних обов’язків, що призводить як до настання кримінально-правової, так і цивільно-правової відповідальності. Адже у такому разі постає питання про відшкодування моральної та майнової шкоди.

Відшкодування заподіяної здоров’ю шкоди та оскарження неправомірних рішень і дій працівників, закладів та органів охорони здоров’я є складовими права на охорону здоров’я.

Встановлення відповідальності за порушення прав і законних інтересів громадян у сфері охорони здоров’я є однією з гарантій реалізації прав громадян у сфері охорони здоров’я.

• Які особливості настання договірної та деліктної відповідальності медичних працівників, випадки їх поєднання та розмежування на практиці?

• Які обставини потребують доказування? Якими є ключові аксіоми презумпції вини заподіювача шкоди?

• До кого подається позов?

• Як розрахувати майнову та моральну шкоду?

– відповіді на ці питання надасть адвокат, член Центру медичного права ВША НААУ – Яна Бабенко під час вебінару «Відповідальність лікаря за завдану пацієнту шкоду (практичні аспекти)».

Зареєструватися на захід з підвищення кваліфікації адвокатів можна за покликанням: https://cutt.ly/a9SvgTr