Адвокатська техніка: підготовка до процесу і методики переконання
Ярослав Зейкан, один з провідних адвокатів сучасності з багаторічним досвідом роботи на посаді судді і понад 40-річним досвідом адвокатської практики, ректор Вищої школи адвокатури, партнер EQUITY Law Firm
Зейкан-Міклош Ярослав
21.02.2023

Шановні колеги,

представляємо Вашій увазі посібник «Адвокатська техніка (підготовка до процесу методики переконання)», підготовлений Ярославом Зейканом, одним з провідних адвокатів сучасності з багаторічним досвідом роботи на посаді судді і понад 40-річним досвідом адвокатської практики, ректором Вищої школи адвокатури, партнером EQUITY Law Firm, Олександром Лисаком, партнером EQUITY Law Firm у співпраці з Наталією Рябець.

Книга торкається питань адвокатської техніки – теми недослідженої в системі правової науки, але необхідної для практичної діяльності адвоката (захисника).

У посібнику з використанням зарубіжного досвіду викладені окремі елементи адвокатської техніки та методики підготовки прямого допиту і вступної промови.

Для написання книги автори використали поради з посібника американського адвоката Джеррі Спенса «Настільна книга адвоката: мистецтво захисту в суді», а також матеріали про допит свідків, підготовлені професором Джуді Поттер Університету штату МЕН для Поморського державного університету (Росія), які одержані авторами у приватному порядку. Запозичення текстів допитів, поданих авторами зі США, дає можливість продемонструвати як це відбувається в схожих умовах американського процесу.

До книги включено і приклади з американської практики, розміщені в навчальному посібнику для прокурорів «Мистецтво виступів в суді», який ґрунтується на працях американських авторів Томаса А. Мауі, Річарда Байза, Мартіна Мейфера, Баррі Кушмана, Дорогі Клей Сімс. Щодо питань техніки і тактики перехресного допиту були широко використані матеріали з книги О.С. Олександрова, С.П. Гришіна, Я.П. Зейкана «Перехресний допит в суді».

Книга призначена для адвокатів, суддів, прокурорів, студентів вищих юридичних навчальних закладів.

Більше про книгу за посиланням: https://cutt.ly/N31W9UQ