Адвокат з розлучень. Кримінальний присмак справ при розлученні. Спори за дітей та майно.
АДВОКАТ З РОЗЛУЧЕНЬ — новий курс з сімейного права та захисту прав дитини у Вищій школі адвокатури НААУ, що складається з 8-ми тематичних вебінарів.
Волков Анатолій
12.09.2022

Сімейні спори між колишнім подружжям завжди відрізняються емоційною чутливістю. Особливо коли це стосується дітей. Однак, подекуди напруга у спорі призводить до діянь, які виходять за межі регулювання сімейних правовідносин. Так, нерідко ініціювання процесу розлучення штовхає іншого, ображеного з подружжя, на самочинну зміну місця проживання дитини, одноосібне та поспішне відчуження спільного майна без згоди іншого, ухилення від виконання судових рішень про зобов'язання надавати дитину для побачення батьку/матері тощо. Тому в таких ситуаціях адвокату необхідно досить точно та чітко обрати лінію захисту та представництва клієнта, зосередитись на реальних дієвих інструментах відновлення його прав та інтересів.

Важливо розуміти межу, коли самочинна зміна місця проживання дитини одним із батьків може призвести до кримінальної відповідальності. Зокрема, звернемо увагу, коли місце проживання дитини врегулювано на підставі судового рішення і навпаки, коли має місце неврегульованість цього питання, однак один із батьків без згоди іншого забирає до себе проживати малолітнього сина/доньку.

Після збройної агресії російської федерації багато родин змушені були роз'єднатися, чимало жінок виїхали з дітьми за кордон. Відтак, мають місце непорозуміння між батьками дитини, агресивні випади, звинувачення, що призводять до домашнього насильства. Тому актуальним є вироблення першочергових правових заходів для припинення таких дій, застосування обмежувальних та/або термінових заборонних приписів.

Також важливим є розкрити вразливу тему для одного з батьків — не надання іншим батьком можливості бачитися з дитиною. Акцентуємо увагу на методах правового реагування на такі дії, повноваження органів державної виконавчої служби з цих питань та органів поліції.

Анатолій Волков, адвокат, член Центру сімейного права ВША НААУ розповість під час вебінару “Адвокат з розлучень. Кримінальний присмак справ при розлученні. Спори за дітей та майно” про наступне:

  1. Одноосібне відчуження спільного майна. Кримінал, компенсація чи повернення майна? Способи захисту.
  2. Викрадення дитини одним із батьків чи самочинна зміна місця проживання? Коли положення Сімейного кодексу трансформуються в Кримінальний кодекс України.
  3. Домашнє насильство як обов’язковий атрибут “сімейно-військових дій”! Реагування, фіксація та способи припинення.
  4. ”Варто чи ні”? Невиконання судового рішення щодо обов’язку надавати дитину іншому з батьків. Виконувати не можна проігнорувати. Де ставимо кому?

Реєстрація: https://bit.ly/3qsCJtk

  • Пов'язані модулі:
  • Адвокат з розлучень. Арсенал адвоката при поділі майна. Реєстрація: https://bit.ly/3U1zg2k
  • Адвокат з розлучень. Все в спорах крутиться навколо Дітей. Реєстрація: https://bit.ly/3eJ1leL
  • Адвокат з розлучень. Від долі не втечеш, а втечеш – доведеться платити аліменти. Реєстрація: https://bit.ly/3DhOTg4
  • Адвокат з розлучень. Розлучення з іноземцем. Реєстрація: https://bit.ly/3B8a81o
  • Адвокат з розлучень. Пошук сили в “інших королівствах”: сімейна медіація, конфлікт-консалтинг та коучинг. Реєстрація: https://bit.ly/3QAqYf4
  • Адвокат з розлучень. Чому від ПАЕ не сховаєшся? Реєстрація: https://bit.ly/3RY1ERi

Нагадаємо, АДВОКАТ З РОЗЛУЧЕНЬ — новий курс з сімейного права та захисту прав дитини у Вищій школі адвокатури НААУ, що складається з 8-ми тематичних вебінарів.

Дізнатися більше про завдання, можливості курсу та ознайомитися з його програмою: https://bit.ly/3qxpw2e