Вітаємо з Днем адвокатури України! — Центр “Адвокат громади” Вищої школи адвокатури НААУ
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Козіна Віра
18.12.2022

Шановні колеги!

Вітаємо з Днем адвокатури України!

У цьому році наше свято має особливе значення. Вже майже 10 місяців Українці героїчно чинять опір повномасштабній збройній агресії російської федерації, виборюючи право на існування та свободу вибору шляхів свого розвитку.

Цей рік став роком величезних втрат і страждань. Але й роком важливих здобутків.

Ми не лише показали світу наш потенціал, ми нагадали собі, ким ми є і якими хочемо бути.

Україна отримала статус кандидата у члени Європейського Союзу. У висновку про надання цього статусу Єврокомісією замість звичної констатації відданості чи поваги до європейських цінностей, було використане безпрецедентне формулювання: «Україна є європейською державою, яка надала достатні докази дотримання нею цінностей, на яких заснований Євросоюз».

Серед підстав отримання такого висновку – реформа децентралізації влади. Цю реформу називають не просто однією з найбільш ефективних в України, але й однією з найуспішніших у Європі. Також чимало міжнародних інституцій, у тому числі й військових, стверджують, що саме трансформація місцевого самоврядування та укрупнення територіальних громад стали одними з ключових чинників, які забезпечили стійкість України у цій війні.

Боротьба триває і попереду у нас довгий шлях відновлення. Відновлення не лише територій, а й прав людей та громадян – мешканців цих територій. А тому підсилюється попит на взаємодію адвокатури із місцевим самоврядуванням, гострішою стає необхідність обміну знаннями та досвідом між ними.

У 2023 році Центр “Адвокат громади” зосередиться на просуванні цієї співпраці, розвитку знань та навичок у сфері публічного управління в умовах глобальних криз та у період відновлення.

Сподіваємося бути корисними колегам та запрошуємо приєднуватись до нашої групи!

 

З повагою,

Віра Козіна

керівник Центру “Адвокат громади”

Вищої школи адвокатури НААУ