Яка процедура отримання компенсації за зруйноване війною житло та майно?
Вебінар Анастасії Сербіної
Сербіна Анастасія
29.01.2023

Яка процедура отримання компенсації за зруйноване війною житло та майно? – детально дізнавайтеся під час вебінару Анастасії Сербіної

З часів тимчасової окупації Донецької та Луганської областей питання компенсації за зруйноване житло гостро постало перед українцями. 18 грудня 2013 року Кабмін прийняв Постанову «Про затвердження Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройної агресією Російської Федерації» № 947. І до 24 лютого 2022 року ми вже мали значний обсяг справ, що стосувалися компенсації шкоди за зруйноване житло.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України питання отримання компенсації за зруйноване майно набуло зовсім іншого значення, оскільки від початку війни правила гри значно змінилися, обсяги руйнації стали іншими, і як наслідок перед державою постало питання необхідності швидкого реагування.

Під час першого тематичного вебінару адвокат, заступниця Голови комітету НААУ з питань правового регулювання органів місцевого самоврядування Анастасія Сербіна вже розповіла про стан законодавчого врегулювання питання отримання компенсації за зруйноване житло та майно фізичних осіб, суб’єктів прав на компенсацію і об’єкти, які можуть бути оцінені та відшкодовані, а також способи компенсації.

У продовження теми на наступному вебінарі, що відбудеться 3 лютого 2023 року о 12:00 год., лектор зупиниться на процедурному аспекті отримання компенсації крізь призму розгляду таких питань:

1. Огляд національної судової практики у справах стягнення компенсації за зруйноване чи пошкоджене майно.

2. Чи варто позиватись на національному рівні?

3. Процедурні моменти фіксації збитків.

4. Правила складення актів та звітів. Робота з доказовою базою.

5. Чи можна підтвердити факт пошкодження після проведення відновлювальних робіт?

6. Правила подання повідомлень та внесення змін Реєстру пошкодженого чи зруйнованого житла: хто є держателем, адміністратором та користувачем Реєстру?

7. Як доповнити подане раніше інформаційне повідомлення?

 

Зареєструватися на захід можна за посиланням: https://cutt.ly/T9coHnC