Вітання з Днем Незалежності України від Центру медичного права ВША НААУ
Ірина Сенюта керівник Центру медичного права ВША НААУ
Сенюта Ірина
23.08.2022

Вельмишановні колеги!

Сердечно вітаю Вас від себе особисто і від членів Центру медичного права ВША НААУ з Днем Незалежності України!

Щиро бажаю мирного неба та перемоги України, незламності у вірі в світле майбуття, нескореності перед тернами та нестримності в розвитку на благо Держави!

Цей День цьогоріч як ніколи змушує задуматись над словом НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, збагнути всю силу в тих цінностях, які нею даровані, і барву емоцій, породжених нею. Століттями Українці виборюють Незалежність своєї Неньки, аби надихатись, творити, перемагати та жити за покликом серця, щодня доводячи конституційний постулат: Україна — суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Висока ціна Незалежності, адже катарсис, трансформації омиті кров’ю та сльозами. Тому важливо, аби ми щомиті пам’ятали про цінність Незалежності, шануючи блага, даровані нею.

Сила незалежної України в її Людях, які пронизані духом свободи та гідності, внутрішній стан яких сповнений ментальної незалежності. Кожен з нас — частинка України, яка формує людиноцентричну, ціннісноорієнтовану країну-бренд, осердям якої є любов.

Як сказав Пилип Орлик: «Природним правом є визволятися від гноблення і трудитися, аби повернути те, що несправедливістю та переважною силою було забрано».

Центр медичного права ВША НААУ працює для розвитку медичного права в Україні, для захисту прав людини у сфері охорони здоров’я, для формування плеяди фахівців, сферою інтересу яких буде медичне право, для сприяння дослідження історії становлення цієї царини, для адвокації й актуалізації важливих питань державницького значення, зокрема щодо ратифікації Конвенцією Ов’єдо.

Умови воєнного часу засвідчили роль і значення медичного права, адже значний зріз питань є сьогодні на порядку денному галузі. Колектив Центру своєю щоденною працею вносить лепту в розбудову Незалежної України, сприяючи, аби ті Атланти, що зберігають міць Держави — освіта, наука, законодавство — у царині медичного права слугували розбудові державності!

Уклінно вдячна кожному і кожній, хто пришвидшує перемогу України, боронить Незалежність, оберігає золотоколосся полів та блакить неба!

Разом у спільнодії до перемоги України на усіх фронтах, адже на озброєнні в нас людяність і професіоналізм!

З повагою,

Ірина Сенюта керівник Центру медичного права ВША НААУ