Центр медичного права ВША НААУ: експертний брифінг та співпраця з медичними виданнями у програмі дій
Центр медичного права Вищої школи адвокатури НААУ
Сенюта Ірина
02.10.2022
29 вересня 2022 року відбулася робоча зустріч членів Центру медичного права Вищої школи адвокатури НААУ.
Керівник Центру Ірина Сенюта підвела підсумки першого місяця роботи оновленого складу команди та внесла на обговорення подальші кроки щодо розвитку медичного права і відповідних напрямів діяльності Центру.
На зустрічі учасники обмінялися думками щодо проведення публічних заходів і фахового висвітлення галузевої інформації з урахуванням поточних та очікуваних законодавчих змін у сфері охорони здоров'я в умовах воєнного стану.
Позитивними надбаннями Центру медичного права за перший місяць діяльності стали низка відповідей на поширені питання, узагальнення правових новин у сфері медичного права, огляд національної судової практики, дослідження зарубіжного досвіду вирішення медичних спорів у межах здійснення проєкту «Порівняльне медичне право». Зазначені напрацювання є предметом обговорення серед учасників професійної групи й отримали схвальні відгуки від широкої аудиторії підписників на платформі ВША НААУ, що вказує на їх актуальність, практичність і потребу продовжувати.
Ключовими в обговоренні програми подальших дій команди Центру стали такі заходи:
• продовження реалізації двох глобальних проєктів «Історія медичного права України» та «Порівняльне медичне право»;
• правове висвітлення важливих дат і подій у сфері охорони здоров'я;
• серія публікацій та фахових коментарів до новоприйнятого Закону України «Про систему громадського здоров'я», а також проведення тематичного експертного брифінгу;
• проведення заходів з підвищення кваліфікації на теми медичного права на платформі ВША НААУ;
• організація співпраці з професійними виданнями з питань медичної деонтології, дефектів ведення медичної документації та їх наслідків тощо.
Підсумовуючи засідання, Савва Кузьменко, директор ВША НААУ висловив вдячність за згуртовану співпрацю команди Центру, впевнені кроки до розширення напрямів його діяльності. Також він запевнив учасників у підтримці ініціатив і починань, забезпеченні обміну практичним досвідом між адвокатами, які спеціалізуються на питаннях медичного права та які бажають популяризувати цю царину в Україні.
Нагадаємо, що участь в роботі Центру медичного права ВША НААУ беруть фахівці, сферою професійних інтересів яких є медичне право, які провадять практичну та/або наукову діяльність у цій царині: Ірина Сенюта, Андрій Світлицький, Олена Пономарьова, Яна Бабенко, Вікторія Шевченко, Лариса Гретченко, Оксана Яремко, Анатолій Литвиненко.
Події, заходи та напрацювання Центру медичного права висвітлюються на платформі Вищої школи адвокатури НААУ.
Долучитися до професійної спільноти — група Центру медичного права ВША НААУ: https://www.facebook.com/groups/825887251291401