Експертна дискусія на тему «Стратегія імплементації Конвенції Ов’єдо в законодавство України»
Дискусія 09 грудня 2022 року
Сенюта Ірина
24.11.2022

9 грудня 2022 р. Комітет медичного та фармацевтичного права та біоетики НААУ, Вища школа адвокатури НААУ спільно з Науково-дослідним інститутом приватного права і підприємництва імені академіка Ф. Г. Бурчака НАПрН України проводитиме експертну дискусію на тему «Стратегія імплементації Конвенції Ов’єдо в законодавство України», приурочену до Дня прав людини (10 грудня).

Цьогоріч виповнилось 25 років від прийняття (04.04.1997) та 20 років з нагоди підписання Україною (22.03.2002) Конвенції про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини: Конвенції про права людини та біомедицину.

Конвенція Ов’єдо – міжнародний документ, що має на меті охорону гідності та основних прав і свобод людини щодо застосування біології та медицини, спрямований на заборону зловживання інноваційними здобутками у сфері біології та медицини й використання прогресивних новел у цій сфері на благо сучасного й прийдешніх поколінь.

Мета заходу: визначити роль і значення Конвенції Ов’єдо для національної правової системи, презентувати авторську стратегію імплементації її у нормативно-правову базу України, а також обговорити ключові інститути, які є предметом регламенту Конвенції Ов’єдо, крізь призму доктрини, судової практики та вітчизняного законодавства.

Робота заходу відбуватиметься у трьох панелях:

  1. Гідність, приватність, інформованість, особиста недоторканність як основоположні цінності Конвенції Ов’єдо.
  2. Правовий режим анатомічних матеріалів людини в сфері трансплантації
  3. Правова охорона ембріона та наукові дослідження

Захід відбуватиметься онлайн.

До участі в заході запрошуються представники медичної і правової доктрини та практики, сферою професійного інтересу яких є медичне право, фармацевтичне право, біоетика, правове забезпечення системи охорони здоров’я, органів влади, громадських об’єднань, студентство, засоби масової інформації.

Для участі в заході Вам необхідно зареєструватись за покликанням:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdla2EZmMD…/viewform…

Реєстрація буде відкрита до 18.00 год. 07 грудня 2022 р. Усім учасникам буде надіслано індивідуальне запрошення і детальну програму заходу.

Для додаткової інформації просимо звертатись:

Голова оргкомітету Сенюта Ірина (0676707033);

Контактна особа Терешко Христина (0677313035).

Будемо щиро раді бачити Вас на заході!

З повагою і надією на співпрацю, оргкомітет