Стартує новий набір учасників онлайн-курсу програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини»
Рада Європи HELP
Сенюта Ірина
11.12.2022

До уваги адвокатів: стартує новий набір учасників онлайн-курсу програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини»

Вища школа адвокатури НААУ спільно з Комітетом з медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ запрошують адвокатів до навчання на безкоштовному онлайн-курсі програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини».

12 грудня 2022 року розпочинається 5-й набір групи учасників, які хочуть здобути нові знання та вдосконалити практичні навички у сфері медичного права.

Актуальність теми зумовлена викликами воєнного часу, кроками на зближення України з Європейським Союзом, необхідністю знань міжнародних стандартів і вітчизняного законодавства у сфері охорони здоров’я, набуття досвіду їх правозастосування.

Програма онлайн — курсу складається з міжнародної частини, яка містить міжнародні стандарти, практику Європейського суду з прав людини, з особливим приділенням уваги Конвенції про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини: Конвенції про захист прав людини і біомедицину. Друга частина Програми — національна, яка наповнена вітчизняною судовою практикою, містить необхідні літературні та нормативні джерела, а також передбачає низку практичних завдань для удосконалення професійної майстерності.

Змістом 8-ми модульної програми курсу охоплено ключові аспекти реалізації і захисту прав пацієнтів і медичних працівників у медичних правовідносинах, лікарської таємниці і захисту медичних даних, добровільної та інформованої згоди на медичне втручання, біомедичних досліджень, трансплантації людських органів і тканин, захисту ембріона та запліднення, низки інших актуальних тем з медичного права і біоетики.

Набір до групи учасників здійснюється шляхом попереднього тестування.

До участі у навчальній програмі будуть залучені ті адвокати, які успішно пройдуть тестування (75% правильних відповідей і вище). Після зарахування на курс учасники будуть супроводжуватись тренером, який модеруватиме проходження онлайн навчання.

Старт навчання групи: 10 січня 2023 року. Тривалість навчання: 4 місяці

Навчання у програмі безоплатне. За результатами успішного проходження онлайн — курсу адвокатам нараховуються бали з підвищення кваліфікації.

Координатором та автором Курсу є адвокат Ірина Сенюта, перша в Україні професорка з медичного права, Голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, керівник Центру медичного права ВША НААУ.

Тренерами груп учасників виступають адвокати, сфера професійних інтересів яких включає медичне право.

Детальніше про курс та реєстрація участі