Якщо я не знаю РНОКПП сторони, але знаю що вона зареєстрована в ЄСІТС, як направляти їй документи через підсистему «Електронний суд»?
Тетяна Рабко, адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області.
Рабко Тетяна
30.08.2022

Відповідь: Нажаль, без наявності ідентифікуючих даних відправити стороні документи через підсистему «Електронний суд» неможливо.

До Електронного кабінету надсилаються документи у справі лише в разі наявності ідентифікаційних даних користувача (учасника справи), внесених до автоматизованої системи діловодства.

Для фізичних осіб — громадян України номер і серія паспорта є ідентифікаційними даними виключно за відсутності у такої фізичної особи РНОКПП або УНЗР.

Питання: Чи може юридична особа завантажувати документи в ЄСІТС паралельно з представником ?

Відповідь: Керівник юридичної особи засобами програмного забезпечення Електронного кабінету може уповноважувати працівників юридичної особи (в тому числі себе) або інших фізичних осіб чи фізичних осіб — підприємців на перегляд, створення та надсилання ектронних документів, а також вчинення інших дій від імені юридичної особи з використанням власних Електронних кабінетів таких фізичних осіб чи фізичних осіб — підприємців.

Таким чином, підсистема «Електронний суд» дозволяє одночасно декільком представникам подавати документи від імені юридичної особи.

Підготувала Тетяна Рабко, адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області.

Реєстрація на майблання елутні заходи лектора:

Вебінар: “Електронне судочинство: навички роботи адвоката з електронними сервісами” https://bit.ly/3IT9kkj

Вебінар “Відшкодування витрат на професійну правничу допомогу. Огляд судової практики” https://bit.ly/3QZCalL