Виконавчі документи в підсистемі Електронний суд
Підготувала Тетяна Рабко, адвокат, учасниця адвокатського об'єднання "ВСЕУКРАЇНСЬКА АДВОКАТСЬКА ДОПОМОГА», регіональна представниця Молодіжного Комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області, членкиня Ради Комітету НААУ з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності, Ради Молодіжного комітету НААУ – «UNBA NextGen» та Ради Комітету НААУ з питань гендерної політики
Рабко Тетяна
15.09.2023

12 вересня 2023 року на виконання підпункту 6.15 розділу II «Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/0/15-21, ДП «Центр судових сервісів» було реалізовано розділ «Виконавчі документи» у кабінеті користувача Електронного суду.

Слід відзначити, що послуга щодо отримання електронних виконавчих документів доступна лише особам, які мають Електронний кабінет.

В зазначеному розділі відображені виконавчі документи (рішення, постанова, судовий наказ тощо), що видаються судами у передбачених законом випадках. Інформація відображена у вигляді списку документів з можливістю пошуку та фільтрації по даті надходження документу.

Виконавчий документ буде відображено у відповідному розділі кабінету користувача Електронного суду після коректного заповнення відповідних атрибутів працівником апарату суду в автоматизованій системі документообігу суду.

Для боржника доступна можливість онлайн сплати виконавчих документів у випадках, коли стягувачем є державна установа (суд, ТУ ДСАУ, ДСАУ), за реквізитами, зазначеними у виконавчому документі. У випадку винесення рішення судом про стягнення судового збору та штрафу одним документом, записів про стягнення буде відображено два – для кожного коду класифікації доходів бюджету окремо.

Для стягувача доступна можливість онлайн подання на виконання документів типу Ухвала, Постанова тощо з встановленою відміткою дата набрання законної сили або виконавчих листів до автоматизованої системи виконавчих проваджень.

Покрокова інструкція щодо використання розділу «Виконавчі документи» підсистеми «Електронний суд» розташована за посиланням http://surl.li/lcaex

За перші два дні функціонування нового розділу судами було видано 1051 електронний виконавчий документ.

Підготувала Тетяна Рабко, адвокат, учасниця адвокатського об'єднання "ВСЕУКРАЇНСЬКА АДВОКАТСЬКА ДОПОМОГА», регіональна представниця Молодіжного Комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області, членкиня Ради Комітету НААУ з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності, Ради Молодіжного комітету НААУ – «UNBA NextGen» та Ради Комітету НААУ з питань гендерної політики.

Пропонуємо Вашій увазі декілька цікавих публікацій лектора:

• Отримання документів в Електронному суді https://shorturl.at/qVXY5

• Нюанси участі у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду https://shorturl.at/gjuU3

На найближчі заходи лектора можна зареєструватись за посиланнями:

• Майстер-клас "Електронний суд. З чого почати?" https://shorturl.at/aeksF

• Майстер-клас "Електронний суд". Ознайомлення із матеріалами справи та оскарження судових рішень" https://shorturl.at/fgjn3