Обов’язкова реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС)
Тетяна Рабко взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції
Рабко Тетяна
28.02.2024

Лектор Вищої школи адвокатури Тетяна Рабко взяла участь у XIV Міжнародній науково-практичній конференції «Правова парадигма відновлення України: проблеми та перспективи», що організовано Національним авіаційним університетом. Темою доповіді стала: «ОБОВ’ЯЗКОВА РЕЄСТРАЦІЯ В ЄДИНІЙ СУДОВІЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІЙ СИСТЕМІ (ЄСІТС)».

Тетяна Рабко є викладачем Вищої школи адвокатури НААУ, радниця ТОВ «МЕТІНВЕСТ БІЗНЕС СЕРВІС» Група Метінвест, адвокат, учасниця АО «ВСЕУКРАЇНСЬКА АДВОКАТСЬКА ДОПОМОГА», заступниця голови Комітету НААУ з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності, регіональна представниця Молодіжного комітету НААУ — UNBA NextGen у Донецькій області, членкиня Ради Молодіжного комітету – «UNBA NextGen» та Ради Комітету НААУ з питань гендерної політики.

Під час заходу Тетяна Рабко розповіла учасникам про актуальні зміни законодавства в сфері електронного судочинства.

Наразі до кола суб’єктів, що зобов’язані зареєструвати електронні кабінети в ЄСІТС включено:

адвокатів, нотаріусів,

•державних та приватних виконавців,

•арбітражних керуючих, судових експертів,

•органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи,

•органи місцевого самоврядування,

•інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України.

При цьому, інші особи реєструють свої електронні кабінети в добровільному порядку.

Спікер акцентувала увагу, що законодавство визначає процесуальні наслідки в разі звернення до суду з документом особою, яка відповідно до законодавства зобов’язана зареєструвати електронний кабінет у ЄСІТС, але не зареєструвала його й такі наслідки застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Тетяна Рабко зауважила, що наразі сфера електронного судочинства стрімко розвивається. Доступ до правосуддя стає більш прозорим та дійсно забезпечується змагальність сторін.

З деталями конференції Ви можете ознайомитися за посиланням http://tinyurl.com/aamcedzb

Вища школа адвокатури системно співпрацює в напрямку правоосвіти населення та підвищення рівня професійних знань студентів, молодих юристів.