Можливості електронного судочинства для юридичних осіб: запрошуємо до участі у майстер-класі
Майстер-клас проведе Тетяна Рабко, адвокат, лектор Вищої школи адвокатури НААУ, яка поділиться з учасниками практичними навичками, пов’язаними з реєстрацію електронного кабінету юридичної особи.
Рабко Тетяна
22.09.2023

21 липня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» (№ 3200-IX від 29 червня 2023 року).

Однією із новел цього закону стало зобов’язання юридичних осіб зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку.

Зазначені дії необхідно виконати у господарському процесі у строк до 18.10.2023, в цивільному та адміністративному до 21.02.2024.

Суд буде повертати письмову заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до вимог законодавства зобов’язана зареєструвати електронний кабінет та не зареєструвала його. Процесуальні наслідки, передбачені процесуальним кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до законодавства зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його будуть застосовуватися судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Вищою школою адвокатури НААУ організовано захід у форматі майстер-класу на тему: «Можливості електронного судочинства для юридичних осіб».

Програма майстер-класу включає:

  • Актуальні зміни у законодавстві щодо електронного судочинства.
  • Покроковий алгоритм та особливості реєстрації юридичної особи у підсистемі «Електронний суд».
  • Нюанси оформлення електронної довіреності в підсистемі «Електронний суд».
  • Інструменти для відліку процесуальних строків при отриманні документів в підсистемі «Електронний суд».
  • Налаштування електронного кабінету у підсистемі «Електронний суд».
  • Огляд тематичної судової практики.
  • Майстер-клас проведе Тетяна Рабко, адвокат, лектор Вищої школи адвокатури НААУ, яка поділиться з учасниками практичними навичками, пов’язаними з реєстрацію електронного кабінету юридичної особи.

Захід буде корисним для юристів, адвокатів, посадових осіб підприємства, які здійснюють представництво інтересів у суді, інших заінтересованих темою осіб.

Реєстрація на майстер-клас: https://tinyurl.com/4k9m5vy3