Якщо адвокат, і він же єдиний у своєму бюро, має двічі бути зареєстрований у ЄСІТС, то як спочатку зареєструватися?
Тетяна Рабко, адвокат, учасниця АО «ВСЕУКРАЇНСЬКА АДВОКАТСЬКА ДОПОМОГА», заступниця голови Комітету НААУ з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності, регіональна представниця Молодіжного комітету НААУ — UNBA NextGen у Донецькій області, членкиня Ради Молодіжного комітету – «UNBA NextGen» та Ради Комітету НААУ з питань гендерної політики
Рабко Тетяна
07.02.2024

Питання: якщо адвокат, і він же єдиний у своєму бюро, має двічі бути зареєстрований у ЄСІТС, то спочатку потрібно реєструватися як адвокат, а потім – як керівник бюро, чи навпаки?

Відповідь: вхід до кабінету Користувача ЕС відбувається шляхом переходу за посиланням id.court.gov.ua.

Реєстрація в системі фізичної або юридичної особи відбувається за допомогою чинного кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Якщо ви виконуєте первинну реєстрацію в кабінеті ЕС з використанням КЕП керівника підприємства/установи, після вводу ключа та пароля користувачу буде запропоновано один з двох варіантів реєстрації, а саме: зареєструвати кабінет фізичної або юридичної особи.

Після того, як Ви натиснули кнопку зареєструвати кабінет юридичної особи, всі відомості про юридичну особу автоматично будуть заповнені із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та, за необхідності, доступні для  редагування та натискаємо зберегти зміни.

Для того, щоб зареєструвати електронний кабінет для фізичної особи після реєстрації електронного кабінету юридичної особи, то у правому верхньому куті під Вашим прізвищем обираєте профіль «фізична особа» та система Вам запропонує здійснити реєстрацію профілю для фізичної особи.

Кабінет фізичної особи керівника та юридичної особи об’єднані, перемикач між кабінетами доступний в правому верхньому куті (профіль користувача).

Після реєстрації електронного кабінету ЄСІТС для фізичної особи з’явиться можливість поставити відмітку у профілі про наявність у особи статусу адвоката.

З покроковою інструкцією, як зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС адвокату можна ознайомитися за посиланням: http://tinyurl.com/2v9z365z

Інструкція користувача електронного кабінету ЄСІТС доступна за посиланням http://tinyurl.com/yc222952

На найближчі заходи лектора можна зареєструватись за посиланнями: 

·               Вебінар «Судові повідомлення через призму електронного судочинства. Огляд судової практики» http://tinyurl.com/3a6ay8bs

 

·               Процесуальні документи в е-формі: порядок оформлення, направлення до суду і тенденції судової практики. http://tinyurl.com/4kptr8jb