Електронний суд. Ознайомлення із матеріалами справи та оскарження судових рішень
Майстер-клас
Рабко Тетяна
14.11.2022

З початком роботи підсистеми «Електронний суд» у користувачів виникають питання щодо порядку оформлення додатків при поданні процесуальних документів через цю підсистему.

Згідно із п. 26 Положенням про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – Положення) електронні документи створюються із застосуванням вбудованого текстового редактора шляхом заповнення форм документів, передбачених Інструкцією користувача Електронного суду, підписуються кваліфікованим електронним підписом (підписами) його підписувача (підписувачів) та надсилаються засобами відповідної підсистеми ЄСІТС.

До створених в Електронному суді документів користувачі можуть додавати інші файли (зображення, відеофайли тощо). Відповідні додані файли (додатки) підписуються кваліфікованим електронним підписом користувачів разом зі створеними в Електронному суді документами, до яких вони додаються. (п. 27 Положення)

Важливо! Додатки до процесуальних документів, в тому числі і копії електронних доказів, що подаються через підсистему «Електронний суд», підписуються КЕП користувача разом зі створенням процесуальної заяви, тому додаткового засвідчення не потребують. При цьому, слід звернути увагу на якість документів, що завантажуються, а саме їх зміст повинен бути доступним для ознайомлення.

Дата та час підписання документа в Електронному суді, а також дата та час його надсилання автоматично зберігаються і не підлягають корегуванню. (п. 28 Положення)

З публікацією на тему: Який максимальний розмір файлів, що завантажуються в ЄСІТС та які існують статуси заяв, що подані через підсистему «Електронний суд»? Ви можете ознайомитися за посиланням http://surl.li/dpreh

17 грудня у Вищій школі адвокатури НААУ відбудеться захід у форматі майстер-класу на тему: "Електронний суд. Ознайомлення із матеріалами справи та оскарження судових рішень"

Майстер-клас проведе Тетяна Рабко – адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області.

Лектор допоможе учасникам розібрати актуальні та важливі питання:

  1. Створення електронного ордеру для оперативного доступу до матеріалів справи.
  2. Алгоритм подання заяви про ознайомлення з матеріалами справи в електронному вигляді.
  3. Перебіг процесуальних строків при отримані документів у підсистемі «Електронний суд» та інструменти перевірки для відліку строків.
  4. Формування апеляційної скарги по справі:
  5. Підтвердження повноважень.
  6. Заповнення формуляра апеляційної скарги (сторони по справі, опис вимог апеляційної скарги).
  7. Формування додатків до апеляційної скарги.
  8. Сплата судового збору.
  9. Направлення копії апеляційної скарги стороні.
  10. Направлення апеляційної скарги до суду.

Реєстрація за посиланням: http://surl.li/drfii