У Вищій школі адвокатури НААУ створено Центр трудового права
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Поліщук Вікторія
10.01.2023

10 січня 2023 року у Вищій школі адвокатури НААУ створено Центр трудового права – експертну платформу, ключові напрямки розвитку якої охоплюють міжнародне та вітчизняне трудове право, право соціального забезпечення.

Представлення Центру трудового права ВША НААУ відбулося під час Круглого столу на тему “ДЕНЬ ТРУДОВОГО ПРАВА: підсумки 2022 року”.

Відзначимо, що на платформі Вищої школи адвокатури НААУ провадять діяльність Центри “Адвокат громади”, “Адвокат дитини”, Центр правничої лінгвістики, Центри медичного, земельного та сімейного права, які відповідно займаються дослідженнями у спеціалізованих галузях права, створюють методологічні матеріали та розробляють навчальні продукти, а також провадять широку правопросвітницьку діяльність у суспільстві.

Відкриття Центру трудового права при Вищій школі адвокатури НААУ є послідовним кроком у реалізації програми дій ВША НААУ, спрямованої на поглиблення спеціалізації, розширення можливостей для адвокатів у вузькоспеціалізованих напрямах, адвокації прав окремих категорій населення та їх захист адвокатами, покращення комунікації між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та адвокатурою, а також задля підвищення рівня правової освіти та культури населення в цілому.

Савва Кузьменко, директор Вищої школи адвокатури НААУ, привітав адвокатську спільноту з визначною подією створення Центру трудового права, що обумовлено стрімкою динамікою змін на ринку праці, масовою трудовою міграцією та релокацією суб'єктів господарювання, законодавчим оновленням регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану, нагальною потребою осучаснення національного законодавства про працю, зайнятість, соціальний захист та забезпечення.

Керівником новоствореного Центру трудового права ВША НААУ стала Вікторія Поліщук — адвокат, Голова Комітету з трудового права НААУ.

Анонсуючи діяльність Центру трудового права ВША НААУ Вікторія Поліщук наголосила на пріоритетних векторах регуляторної функції команди Центру по опрацюванню галузевих законопроєктів, дослідницькій та освітній функціях, а також розвитку міжнародної співпраці.

Також Вікторія Поліщук запросила до членства у Центрі адвокатів, які мають бажання і можливості розвиватися, ділитися власними професійними знаннями, досвідом, практикою, можуть надати нові ідеї і мають бачення подальшого розвитку трудового права і соціального захисту у рамках інтеграції України до Європейського Союзу.

Під час заходу учасниками обговорено загальну ситуацію у трудовому праві за 2022 рік., а також представлено тематичні доповіді членів Комітету з трудового права НААУ:

  • Призначення трудового права у державі під час воєнного стану.
  • Відрядження працівників під час дії воєнного стану.
  • Договори з фрілансерами та особливості їх укладення.
  • Призупинення дії трудового договору.
  • Звільнення працівників за прогул в умовах воєнного стану.
  • Захист прав суддів, адвокатів та інших категорій працівників і службовців.

Висловлюємо віру в ефективність спільних зусиль, бажаємо команді новоствореного Центру трудового права плідної роботи та успіхів.

Детальніше з матеріалами Круглого столу можна ознайомитися на сторінках ВША НААУ.

Трансляція заходу доступна для перегляду: https://youtu.be/mgYfxNZlKlI