Роль адвоката під час ведення військового обліку: про поточні задачі та виклики роботодавця у 2023 році
Детально під час вебінару Голови Комітету з трудового права НААУ Вікторії Поліщук
Поліщук Вікторія
12.02.2023

Роль адвоката під час ведення військового обліку: про поточні задачі та виклики роботодавця у 2023 році під час вебінару розповість Вікторія Поліщук

15 лютого о 12:00 год. у Вищій школі адвокатури відбудеться вебінар на тему: Роль адвоката під час ведення військового обліку: поточні задачі та виклики роботодавця у 2023 році, який проведе Вікторія Поліщук, адвокат, медіатор, Голова Комітету з трудового права НААУ, керівник Центру трудового права ВША НААУ.

Одними із найбільш обговорюваних питань на сьогодні є питання:

1. Особливостей ведення військового обліку, оскільки 5 січня 2023 року набув чинності новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений Постановою КМУ від 30 грудня 2022 року № 1487. Цей порядок визначає механізм організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів центральними і місцевими органами виконавчої влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, органами військового управління (органами управління), військовими частинами (підрозділами) Збройних Сил та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, підприємствами, установами та організаціями, закладами освіти, закладами охорони здоров’я незалежно від підпорядкування і форми власності.

2. Специфіки бронювання працівників у 2023 році. 4 грудня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», яким розширено умови, за яких військовозобов’язані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, можуть отримати відстрочку від призову під час мобілізації шляхом їх бронювання. Бронюванню, зокрема, підлягають також військовозобов’язані, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період визначені постановою Кабінету Міністрів України «Про деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час» № 76 від 27.01.2023 р.

Про ці питання, а також особливості ведення військового обліку жінок, мобілізацію та демобілізацію працівників, перевірки роботодавців з питань дотримання порядку увільнення працівників у разі мобілізації і ведення військового обліку, відповідальність за порушення ведення військового обліку – детально дізнавайтеся під час вебінару.

Зареєструватися на захід з підвищення кваліфікації адвокатів можна за покликанням: https://cutt.ly/f3lDTvS