Право адвоката на відпустку: про законодавчі гарантії та дисциплінарну практику
Під час вебінару розповіли адвокати Вікторія Поліщук та Віктор Вовнюк
Поліщук Вікторія
06.06.2023

Право адвоката на відпустку: про законодавчі гарантії та дисциплінарну практику розповіли адвокати Вікторія Поліщук та Віктор Вовнюк

Вікторія Поліщук, адвокат, медіатор, Голова Комітету з трудового права НААУ, керівник Центру трудового права та соціального забезпечення ВША НААУ, та Віктор Вовнюк, видатний адвокат України, Голова секретаріату Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, провели у Вищій школі адвокатури захід з підвищення кваліфікації адвокатів України на тему: «Право адвоката на відпустку: законодавчі гарантії, судова та дисциплінарна практика».

Під час вебінару проаналізовано законодавчі гарантії права на відпустку. Стаття 45 Конституції України передбачає право тих, хто працює, на відпочинок, що включає також надання щорічних відпусток, відпусток без збереження заробітної плати, соціальних відпусток. На сьогодні право адвокатів на відпустку не передбачено спеціальним Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Кодекс законів про працю України та Закон України «Про відпустки» хоча й регулюють питання надання відпусток, однак окреслені законодавчі акти стосуються лише надання відпусток для працевлаштованих осіб та не регулюють питання надання відпусток для самозайнятих осіб. У цьому аспекті важливою для застосування є стаття 2 Європейської соціальної хартії (переглянутої), яка передбачає право на справедливі умови праці, що включає в себе і право на відпустку для усіх працюючих осіб, яка дедалі частіше стосується так само й самозайнятих осіб – адвокатів.

Адвокати не є суб’єктами трудових правовідносин, з ними не укладається трудовий договір на здійснення адвокатської діяльності, адвокат не є службовцем, його не приймають на роботу і не звільняють, адже свій статус і повноваження він набуває з отриманням свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю. Адвокат не отримує заробітної плати, а одержує від свого клієнта плату (гонорар) на підставі договору про надання правової допомоги. Правом на щорічну відпустку адвокат може користуватися на свій розсуд залежно від зайнятості в судовому процесі або у виконанні іншого доручення клієнта.

Вікторія Поліщук звернула увагу на перелік обставин, які об’єктивно унеможливлюють з’явлення особи на виклик, визначений статтею 138 Кримінального процесуального кодексу. В цілях кваліфікації дій адвоката, поважними причинами, зокрема, можуть визнаватися подорожі (відпустка).

Розглядаючи відпустку як причину неявки адвоката у судове засідання, Віктор Вовнюк підкреслив, що подане клопотання про відкладення/перенесення судового засідання у зв’язку із відпусткою адвоката має бути обґрунтованим. Для мінімізації ризиків настання дисциплінарної відповідальності адвокати повинні:

1. Повідомляти суд про неявку у судове засідання у строки, передбачені процесуальним законодавством;

2. Додавати докази поважності неявки у судове засідання;

3. Звертати увагу на процесуальний спосіб фіксації факту неявки.

В огляді дисциплінарної практики сфокусовано увагу на висновках, сформульованих у Рішенні ВКДКА № І-012/2023 від 27 січня 2023 року:

• належною процесуальною поведінкою учасника провадження буде приведення свого робочого графіка у відповідність з тим, щоб він міг прибути у судове засідання, за виключенням обставин, що об’єктивно унеможливлюють з’явлення особи на виклик. Такою обставиною не є планування своєї відпустки, оскільки перебування у відпустці залежить від волі самого захисника, який має право скасувати, перервати відпустку або змінити її графік;

• адвокат, реалізуючи своє право на відпочинок, повинен діяти у спосіб, який найменше вплине на утруднення можливості надання професійної правової (правничої) допомоги клієнту.

• необхідність адвоката, що перебуває у відпустці, право на яку було реалізовано належним чином, брати участь у всіх судових засіданнях нівелюватиме саму суть відпустки як способу реалізації права на відпочинок.

Важливі рішення і висновки для адвокатів містяться в Узагальненні дисциплінарної практики кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури щодо неявки адвокатів у судові засідання, затвердженому Рішенням Вищої кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури від 26 серпня 2022 року № VІII-010/2022. Серед ключових висновків, зокрема, виділено наступні:

• Надумані причини перенесення судового засідання можуть розцінюватися учасниками процесу як прояв неповаги до них та до суду. Так, свою заяву про відкладення судового засідання на визначену дату адвокат обґрунтував тим, що цей день припадає на свято – день незалежності Мексики, а він солідарний з народом Мексики та буде пити текілу і їсти буріто (рішення ВКДКА № VI-005/2022 від 27.06.2022);

• Відомості, що подаються як доказ поважності причин неявки адвоката у судові засідання, повинні перевірятися дисциплінарною палатою, адже трапляються випадки, коли адвокати зловживають процесуальними правами та створюють штучні докази;

• Особливу увагу слід приділяти оцінці причин неявки адвокатів у судове засідання у день і час, які раніше були узгоджені із судом. У такому випадку надані підтверджуючі документи, зважаючи на їх походження, можуть бути поставлені під сумнів. Так, обгрунтовуючи необхідність перенесення судового засідання, адвокат надав суду наказ про направлення самого себе у щорічну відпустку. При цьому, раніше при погодженні чергової дати адвокат не повідомляв суд про те, що планує відпустку та погодився на запропоновану судом дату. За таких обставин суд визнав неявку адвоката в судове засідання неповажною.

Наприкінці вебінару керівник Центру трудового права та соціального забезпечення ВША НААУ Вікторія Поліщук надала практичні поради для адвокатів під час реалізації права на відпустку:

• Про всі відпустки потрібно повідомляти судові органи та своїх клієнтів завчасно;

• Слід брати до уваги обмеження воєнного часу та Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». У період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік (стаття 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Відеофрагмент доступний для перегляду на сторінці Вищої школи адвокатури НААУ у Facebook: https://cutt.ly/hwwMUvf2

Тематичний огляд матеріалу – на сторінці Advocat Post: https://cutt.ly/zwwMYLrG

Зареєструватися на вебінар Віктора Вовнюка "Адвокатська таємниця та дисциплінарна практика": https://cutt.ly/7wwMIBqt

Більше про заходи з підвищення кваліфікації адвокатів у розкладі Вищої школи адвокатури НААУ: https://cutt.ly/g9AAiVQ