Про трудові відносини в умовах воєнного стану в огляді законодавчих змін 2022 року та тенденцій 2023 року
Ганна Лисенко, адвокат, член Комітету з трудового права НААУ, партнер АО «Адвокатська сім’я Лисенко»
Лисенко Ганна
27.02.2023

Про трудові відносини в умовах воєнного стану в огляді законодавчих змін 2022 року та тенденцій 2023 року розповість адвокат Ганна Лисенко

Більшість сфер правового регулювання зазнали змін із запровадженням воєнного стану. Ті норми та правила, які були загальноприйнятими під час мирного часу, адаптувалися під реалії воєнного стану. Торкнулися певні зміни і сфери регулювання трудових відносин.

15 березня 2022 року був прийнятий Закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX, яким визначено особливості проходження державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності в Україні, а також осіб, які працюють за трудовим договором, укладеним з фізичними особами, у період дії воєнного стану.

1 липня 2022 року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» № 2352-IX, що стосується внесення змін до законів України, пов’язаних з оптимізацією трудових відносин. Зокрема, ним було внесено зміни до Кодексу законів про працю України, Закону "Про відпустки", Закону "Про оплату праці".

Про ключові зміни, що стосуються трудової сфери, під час вебінару «Трудові відносини в умовах воєнного стану: зміни 2022 – тенденції 2023 року» розповість Ганна Лисенко, адвокат, член Комітету з трудового права НААУ, партнер АО «Адвокатська сім’я Лисенко».

У програмі заходу – наступні питання:

1. Огляд змін трудового законодавства та поради із запровадження електронного документообігу.

2. Правовий аспект оформлення працівників на роботу по-новому.

3. Розширення підстав звільнення працівників.

4. Строки упровадження змін істотних умов праці.

5. Новий порядок надання відпусток.

6. Призупинення дії трудового договору: перша судова практика.

Зареєструватися на захід з підвищення кваліфікації можна за посиланням: https://cutt.ly/p8tY0I4