Підписано Меморандум між Вищою школою адвокатури та Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого
Метою Меморандуму є налагодження співпраці та обмін досвідом у сфері організації та проведення заходів, спрямованих на підвищення якості правничої освіти
Кузьменко Савва
05.06.2023

Директор Вищої школи адвокатури Савва Кузьменко та ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Анатолій Гетьман підписали Меморандум про співпрацю.

Метою Меморандуму є налагодження співпраці та обмін досвідом у сфері організації та проведення заходів, спрямованих на підвищення якості правничої освіти.

Задля досягнення мети Меморандуму серед пріоритетних напрямків співпраці визначено наступні:

• Організація та проведення спільного навчання та заходів, спрямованих на підвищення якості правничої освіти та додаткових професійних компетентностей вчених-правників, суддів, адвокатів, інших фахівців у галузі права.

• Співробітництво щодо реалізації спільних проектів, популяризації їх успіхів та досягнень, сприяння у налагодженні методології навчання, налагодження зв’язків та обміну досвідом між підписантами та іншими правозахисними, науковими, освітніми правничими організаціями.

• Поширення інформації, що спрямована на підвищення рівня громадської правничої обізнаності;

• Залучення потенційних тренерів для провадження тренерської діяльності.

Сторони обговорили можливі форми взаємодії між установами й окреслили план дій на найближчу перспективу. Зокрема, домовились про проведення спільних освітніх заходів: круглих столів, семінарів, лекцій, конференцій за напрямами співробітництва, що становлять обопільний інтерес.

Підписання Меморандуму є показником синергії у векторі розбудови правничої освіти з метою зміцнення конкурентоспроможності як адвокатів, так і студентів, сприятиме підсиленню правової обізнаності та спроможності, культури та свідомості шляхом підвищення кваліфікації правників.