Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні – Етап II
Участь у першому засіданні Координаційної ради проєкту взяв директор Вищої школи адвокатури НААУ Савва Кузьменко
Кузьменко Савва
04.04.2023

«Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні – Етап II»: директор ВША НААУ Савва Кузьменко взяв участь у першому засіданні Координаційної ради проєкту

30 березня 2023 року відбулося перше засідання Координаційної ради проєкту «Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні – Етап II».

Проєкт «Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні — Етап ІІ» (COVAW-II) реалізується в межах угод між Радою Європи та Україною щодо запобігання та протидії насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

Проєкт COVAW-II зосереджується на двох ключових напрямках:

• розвиток інституційного потенціалу та підвищення обізнаності щодо вимог Стамбульської конвенції про запобігання насильству стосовно жінок в усіх його формах, захисту жінок від усіх форм насильства, притягнення до відповідальності осіб, які вчинили насильство;

• розробка комплексної політики для протидії гендерно зумовленому насильству стосовно жінок.

Ці напрямки підтримують процес виконання Конвенції в Україні, а отримані знання та розроблені механізми сприяють кращому захисту прав жінок.

Проєкт реалізовуватиметься в Україні з 1 січня 2023 р. по 31 грудня 2024 р. та включатиме проведення заходів у різних регіонах країни, присвячених проблемі насильства стосовно жінок та домашнього насильства під час збройного конфлікту, функції і переваги Стамбульської конвенції й інших міжнародних стандартів у цій сфері, розвиток фахового потенціалу спеціалістів, потрібного для виконання Конвенції.

Участь у засіданні взяли Олена Литвиненко, т.в.о голови Офісу Ради Європи в Україні, Катерина Болоньезе, голова відділу гендерної рівності Офісу Ради Європи, Уляна Токарєва, заступниця Міністра соціальної політики, Ольга Перунова, заступниця начальника Управління моніторингу дотримання прав людини МВС - начальниця відділу з питань дотримання гендерної рівності, Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, заступниця Голови Комісії Ради Європи з гендерної рівності, Оксана Двірська, т.в.о. Генерального директора директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України.

Модерувала захід Валерія Ткаченко, національна координаторка проєкту, Відділ гендерної рівності, Офіс Ради Європи в Україні.

Під час засідання Дженна Шерер-Демір, радниця програми, та Метью Фостер, молодший спеціаліст проєкту «Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні – Етап ІІ», презентували загальну інформацію про проєкт, бюджет, основних партнерів, діяльність та заходи, заплановані в рамках проєкту.

Участь у першому засіданні Координаційної ради проєкту взяв директор Вищої школи адвокатури НААУ Савва Кузьменко.

«Для Вищої школи адвокатури важливо бути частиною проєкту, цінності якого ми розділяємо повністю. На платформі ВША НААУ здійснюється інформаційно-консультативна робота з питань підвищення обізнаності стосовно протидії насильству щодо жінок та домашньому насильству відповідно до стандартів Стамбульської конвенції, проводяться заходи з підвищення кваліфікації адвокатів з питань надання правової допомоги в ситуації домашнього насильства, зокрема, щодо дітей та жінок. Сьогодні питання захисту жінок від насильства, ба більше під час збройного конфлікту, мають бути у центрі уваги, і лише спільними, налагодженими діями можна досягти мети проєкту» - прокоментував подію Савва Кузьменко.

Дізнатися більше про проєкт: https://cutt.ly/t7qKdYB