Вебінар: Форс-мажор в умовах воєнного стану
Дарина Кравчук, доктор філософії в галузі права, адвокат, директор ЮК КДВ
Кравчук Дарина
19.02.2023

З 24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресію російської федерації проти України, що стало підставою для введення правового режиму воєнного стану в Україні, підвищеної уваги набуло питання виконання договірних зобов’язань під час війни.

28.02.2022 року на сайті ТПП України розміщено загальний офіційний лист ТПП України щодо засвідчення форс-мажорних обставин. Цей лист констатує наявність форс-мажорної обставини для загального переліку суб’єктів (усім, кого це стосується).

Та поруч з цим на практиці не все так однозначно, адже в умовах воєнного стану критично важливим є забезпечення належного та безперервного функціонування діяльності всіх суб’єктів господарювання для підтримання економіки держави, сплата податків та зборів, зокрема докладання максимальних зусиль для виконання взятих на себе зобов’язань перед контрагентами.

Отже, яке правове значення ЛИСТА ТПП: універсальний форс-мажорний сертифікат чи «лайфхак для уникнення відповідальності»?

·       Чи є війна підставою для автоматичної відстрочки/невиконання зобов’язання?

·       Чи має бути повідомлення контрагента про виникнення форс-мажору?

·       Які наслідки засвідченого форс-мажору?

·       Чи є настання форс-мажорних обставин підставою для зміни умов договору?

·     Чи можлива відмова від договору у зв’язку з настанням форс-мажорних обставин, якщо договір частково виконувався під час дії обставин непереборної сили?

- відповіді на ці питання дізнавайтеся під час вебінару «Форс-мажор в умовах воєнного стану», який проведе у Вищій школі адвокатури Дарина Кравчук, доктор філософії в галузі права, адвокат, директор ЮК КДВ.

Деталі та реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/43XPNRR