Боротьба з рейдерством: про юридичні та практичні аспекти повернення майна законному власнику
Детально під час вебінару адвокатки Ангеліни Климчук
Климчук Ангеліна
12.02.2023

Боротьба з рейдерством: про юридичні та практичні аспекти повернення майна законному власнику розповість Ангеліна Климчук

Підкуп менеджменту, банкрутство, захоплення нерухомості, прав інтелектуальної власності, ліцензій, корпоративних прав – все це є проявами рейдерства, що вже тривалий час стало загрозою для економічної безпеки підприємств.

Щорічно в Україні відбувається близько чотирьохсот рейдерських атак, при цьому лідери за їх кількістю – Київ і Київська область.

Серед типових помилок компаній – відсутність завчасної підготовки рейдерських атак, відмова інвестувати у власну безпеку, відсутність комплексного та системного підходу до інструментів захисту.

Тому першочерговим завданням для законних власників є саме ефективна та своєчасна побудова захисту ще до настання рейдерської атаки.

Як-то кажуть, попереджений – значить озброєний.

Під час вебінару «Боротьба з рейдерством. Юридичні та практичні аспекти повернення майна законному власнику» Ангеліна Климчук, адвокатка, керівниця практики захисту бізнесу юридичної компанії «Міллер» детально розкриє такі питання:

1. Пастка від рейдера. Статутні документи Товариства та корпоративні договори учасників як превентивні методи боротьби з рейдерством.

2. Перші кроки у боротьбі із рейдерством.

2.1. Антирейдерська комісія при МінЮсті: переваги та недоліки порівняно із судовим розглядом.

2.2. Особливості судового розгляду справи у боротьбі з рейдерством.

2.3. Хитрощі рейдерів: типові засідки для повернення майна чи юридичних осіб законним власникам.

 

Зареєструватися на захід з підвищення кваліфікації адвокатів можна за покликанням: https://cutt.ly/w3lgusH