Вітання з величним святом українського народу — Днем Незалежності України! від керівника Центру “Адвокат дитини” Вищої школи адвокатури НААУ
Лариса Гретченко керівник Центру “Адвокат дитини” Вищої школи адвокатури НААУ
Гретченко Лариса
23.08.2022

Шановні колеги та партнери!
Прийміть щиросердні вітання з величним святом українського народу — Днем Незалежності України!

Цей День для кожного з нас має особливе значення, адже уособлює дух патріотизму, незламності, гордості за свою націю, знаменує єдність і міцність волі українського народу.
Пройшовши вікові випробування незалежна Українська Держава продовжує боротьбу за територіальну цілісність і власне існування. Сьогодні українці мужньо виборюють право жити вільно у своєму домі, відстоюють незалежність та суверенітет нашої Держави, захищають мирне небо і щасливе майбутнє українських дітей.
“З родини йде життя людини” – говорить українська народна мудрість. Цінність родини, любові до дітей і поваги до батьків передаються українцями із покоління в покоління. Сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Стратегічним загальнонаціональним пріоритетом є охорона дитинства в Україні.
Центр “Адвокат дитини” Вищої школи адвокатури НААУ щоденною сумлінною працею укріплює правові стандарти у сфері захисту прав дитини та закладає підвалини в розбудову системи правосуддя, дружнього до дитини. Команда Центру активно включена у процеси захисту прав дітей, реалізує правопросвітницькі проєкти, долучається до нормотворення, впроваджує важливі ініціативи задля приведення українського законодавства у відповідність до міжнародних стандартів за принципом якнайкращого забезпечення інтересів дитини.
Сьогодні українські сім'ї зазнають руйнівного впливу війни. Трагедією українського народу є загибель та поранення кожної дитини, масові примусові вивезення поза межі України, порушення прав та свобод найменших громадян.
День за днем українці дбають про добробут, забезпечення і захист прав дітей, виборюють перемогу та впевнене майбутнє нинішніх і прийдешніх поколінь.

Ми докладаємо зусиль і віримо, що всі діти зростатимуть у мирній, суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій Україні!

Нехай цей День, який виборювався віками, принесе у кожну родину перемогу, мир та злагоду, спокій, щастя і радість!
У цей серпневий день згадаю натхненні рядки Надії Красоткіної, якими завершу вітальний допис:
“Живіть щасливо у своїй країні,
Красу плекайте — ви ж бо вільні люди!
Ви на своїй землі, в своїй родині.
Хай в душах ваших завжди воля буде.”

З повагою,
Лариса Гретченко керівник Центру “Адвокат дитини” Вищої школи адвокатури НААУ