Вебінар «Люди, які вживають наркотичні речовини, у фокусі правової допомоги: потреби, специфіка, виклики, етика»
Вебінар організується ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України
Гретченко Лариса
26.07.2023

Запрошуємо взяти участь у вебінарі «Люди, які вживають наркотичні речовини, у фокусі правової допомоги: потреби, специфіка, виклики, етика». Вебінар організується ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України.

Активність є складовою проєкту «Сприяння соціальній згуртованості в Україні / Пункт 7» за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

Коли? 3 серпня 2023 року о 11.00 год. Тривалість – 2 години.

Де? Онлайнова зустріч на платформі Zoom. Звертаємо вашу увагу, що під час заходу передбачено спілкування з експертами, тому бажано мати мікрофон та камеру.

Кого запрошуємо?

Адвокати(-ки), юристи(-ки), судді та представники(-ці) інших правничих професій. Ми також заохочуємо участь науковців(-иць), викладачів(-ок) та студентів(-ок) у сфері права.

Про що йтиметься?

1. Криміналізація споживання та зберігання психотропних речовин для власного вживання в світі і Україні, що помінялось під час війни та який підхід до наркополітики є в Євросоюзі?

2. Правила етичного спілкування правників з та про людей, які вживають наркотики.

3. Приклади порушення та захисту прав силами пара-юристів та юристів людини від представниці спільноти жінок, які вживають наркотики. Запрошена спікерка Вєлта Пархоменко, консультантка з адвокації гендерних питань Всеукраїнського об'єднання людей з наркозалежністю VOLNa

4. Які права людей, які вживають наркотики порушуються найчастіше в Україні: аналіз результатів документування порушення прав та подач у договірні механізми ООН?

5. Практика ЄСПЛ та практика національних судів щодо захисту прав і інтересів людей, які вживають наркотики в Україні.

6. Множинна дискримінація в контексті людей, що вживають наркотичні речовини.

Хто спікерки?

Ганна Довбах, директорка Євразійської асоціації зменшення шкоди (EHRA), членкиня наглядової ради Міжнародного консорціуму з наркополітики (IDPC), учасниця координаційної команди Форуму громадянського суспільства Європейського Союзу з ВІЛ, ТБ та гепатитів, членкиня глобальної робочої групи зі співпраці НУО та UNODC, членкиня робочої групи ООН регіону Центральної та Східної Європи та Центральної Азії із декриміналізації ключових груп населення.

Лариса Гретченко, адвокатка, медіаторка, експертка з антибулінгу, керівниця Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ, Голова Комітету з сімейного права НААУ, керівниця проєктів і програм та лекторка Вищої школи адвокатури НААУ, сертифікована тренерка/тьюторка навчальних курсів Програми Ради Європи HELP.

Модерує захід Назарій Боярський, громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив», правозахисник і тренер неформальної освіти, член Тренерського пулу Ради Європи, незалежний експерт Мережі громадянської освіти Східної Європи (EENCE), експерт Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

Як взяти участь?

До 2 серпня заповніть коротку анкету: https://forms.gle/L65LreAxPn8awSEPA Після реєстрації ви отримаєте електронний лист з підтвердженням, що містить інформацію про вхід на платформу.

Участь у вебінарі безоплатна. Учасники(-ці) заходу отримають сертифікат про участь.

Вебінар організовано ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України в межах проєкту «Сила права: вирішення правових проблем соціально вразливих груп», що реалізується.