Студенти НаУКМА розпочали практику у Вищій школі адвокатури
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Гретченко Лариса
19.04.2023

17 квітня розпочали практику у Вищій школі адвокатури НААУ студенти 4 курсу факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» Некрасов Сергій, Обиход Вікторія і Стеценко Ольга. Першу зустріч і знайомство з діяльністю ВША НААУ і створених при ній Центрів організували і провели відповідальні за практику - керівник проєктів і програм Лариса Гретченко та молодший юрист Іванна Журавель.

Упродовж місяця студенти будуть опановувати професійні компетенції, необхідні у діяльності юриста, набуватимуть нових та удосконалюватимуть набуті професійні навички і вміння, необхідні для самостійної роботи за фахом правника, самоосвіти та постійної актуалізації отриманих теоретичних знань.

Практика проводиться на підставі Меморандуму про співпрацю, укладеного 03.12.2020 року між факультетом правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Вищою школою адвокатури НААУ, що дає можливість здобувачам вищої освіти проходити практику на сучасній освітньо — правовій платформі, ознайомитися з особливостями адвокатської діяльності, підвищувати рівень практичної підготовки та переймати правозахисний досвід адвокатської спільноти.

Навчальна практика студентів є важливою частиною освітнього процесу в закладах вищої освіти і передбачає безперервність та послідовність отримання достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітніх та кваліфікаційних рівнів. Метою практики студентів НаУКМА на базі ВША НААУ є закріплення результатів, отриманих у процесі вивчення навчальних дисциплін у межах бакалаврської програми, а також освоєння конкретних напрямів правничої діяльності і фахового інструментарію.

“Практика як елемент освітнього процесу має синергій ефект, адже об'єднує зусилля студента, викладача та керівника бази практики задля розуміння суті обраної професії, усвідомленого сприйняття і застосування майбутнім юристом інформації, отриманої у процесі навчання, дає можливість студенту приймати виважені рішення в реальних умовах, здійснити самооцінку рівня компетентності і визначити сфери, що потребують поглибленого вивчення і розширення знань.” - прокоментувала подію Лариса Гретченко, керівник проєктів і програм ВША НААУ.

З поміж завдань навчальної практики студенів на платформі ВША НААУ варто відзначити такі як:

• закріплення здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у сфері професійної правничої діяльності;

• оволодіння сучасними методами збирання, аналізу та опрацювання інформації та

вміннями відтворення одержаних результатів у документарній формі;

• опанування профільними інструментами у сфері електронного судочинства та документообігу;

• розвиток професійної відповідальності.

Під час зустрічі зі студентами обговорено дорожню мапу практики та реалізацію низки спільних ініціатив, студенти внесли очікування щодо результату навчальної практики у Вищій школі адвокатури НААУ і висловили переконання у насиченому, цікавому та креативному процесі набуття нових знань, вмінь, навичок.

Бажаємо студентам успішної практики і набуття безцінного професійного досвіду!