Право дитини на освіту: про правові засади взаємодії школи та сім’ї в умовах воєнного стану
Дата і час проведення заходу: 27 березня 2023 року, з 16.00 до 17.30 год.
Гретченко Лариса
23.03.2023

Право дитини на освіту: про правові засади взаємодії школи та сім’ї в умовах воєнного стану розповість під час вебінару Лариса Гретченко

Взаємодія між учнем, учителем та батьками є однією з ключових засад якісного освітнього процесу. І це не дивно, адже лише у порозумінні, співпраці та підтримці кожного учасника навчального процесу можна досягти позитивного злагодженого результату.

У рамках партнерської співпраці Вищої школи адвокатури та УГСПЛ Лариса Гретченко – адвокат, медіатор, керівник Центру «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ проведе вебінар на тему: «Право дитини на освіту: правові засади взаємодії школи та сім'ї в умовах воєнного стану».

Під час заходу планується обговорення наступних питань:

1. Вплив батьків на освітній процес дитини та участь в управлінні школою: законодавство і практика.

2. Правові засади соціально - педагогічного супроводу сім'ї та роль педагога в захисті прав дитини.

3. Дії закладу освіти у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях.

4. Порядок реагування педагогічними працівниками у випадку виявлення дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

5. Відповідальність закладу освіти і батьків за здобуття освіти дітьми. Чинники, що впливають на реалізацію прав та обов’язків щодо освіти і розвитку дитини під час воєнного стану.

Дата і час проведення заходу: 27 березня 2023 року, з 16.00 до 17.30 год.

Формат: онлайн-конференція, платформа Zoom.

Під час вебінару учасники:

• здійснять обмін професійним досвідом щодо правових засад упровадження педагогіки партнерства та участі батьків в освітньому процесі;

• набудуть практичних знань щодо ролі педагога в забезпеченні найкращих інтересів дитини, захисті її прав в освіті та сім'ї;

• дізнаються про юридичні способи сприяння педагогами у виконанні батьківсько - сімейних обов’язків і здобуття дітьми освіти.

• ознайомляться з видами юридичної відповідальності, ефективними способами захисту прав учасників освітнього процесу і відновлення порушених прав в адміністративному та судовому порядку.

Семінар буде корисним для педагогічних працівників, юристів та керівників закладів освіти, фахівців та спеціалістів органів освіти, адвокатів, що надають правничу допомогу учасникам освітнього процесу, правозахисників, інших заінтересованих темою осіб.

Зареєструватися для участі у вебінарі можна за посиланням: https://cutt.ly/S4Rl4bi