Особливості доказування у справах про встановлення факту смерті (загибелі) військовослужбовця
Лариса Гретченко, адвокат, медіатор, керівник Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ
Гретченко Лариса
25.04.2023

Особливості доказування у справах про встановлення факту смерті (загибелі) військовослужбовця будуть розглянуті під час тематичного вебінару

В умовах воєнних реалій питання встановлення факту смерті військовослужбовців, на жаль, є досить поширеним. Поховання загиблих у братських могилах, відсутність можливості забрати тіло через активні тривалі бойові дії змушує родичів пройти юридичну процедуру задля отримання свідоцтва про смерть та у подальшому відповідно мати певний обсяг прав на отримання грошової компенсації, спадщини, соціальних виплат тощо.

У цьому аспекті особливого значення набуває питання підтвердження відповідними доказами обставин смерті (загибелі) особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України.

Про особливості доказування у справах про встановлення факту смерті (загибелі) військовослужбовця розповість під час вебінару для адвокатів Закарпатської області Лариса Гретченко, адвокат, медіатор, керівник Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ.

Під час вебінару будуть розглянуті наступні питання:

1. Законодавче спрощення порядку встановлення фактів смерті в умовах воєнного стану.

2. Особливості судового провадження у справах про встановлення факту смерті (загибелі) військовослужбовця.

3. Докази, що підтверджують обставини смерті (загибелі) смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України.

Вебінар відбудеться 26 квітня о 10:00 год.

Захід проводиться у співпраці Вищої школи адвокатури з КДКА Закарпатської області.

Зареєструватися для участі у заході з підвищення кваліфікації адвокатів можна за посиланням: https://cutt.ly/V5hklG0