Булінг в закладі освіти: як розпізнати, ефективно реагувати та протидіяти?
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Гретченко Лариса
06.02.2023

Адвокат Лариса Гретченко під час прямого етеру розповість, як розпізнавати, ефективно реагувати та протидіяти булінгу в закладі освіти

Одним із викликів для сучасної освіти, чинників, який заважає повноцінно навчатися через постійні цькування, що проявляються у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, є булінг.

Як наслідок цькування дитина відчуває страх, приниження, тривогу, є соціально ізольованою, і відповідно втрачає інтерес до навчання.

Булінг – актуальна проблема навіть в умовах дистанційного навчання, адже з війною проблема булінгу не лише не викорінилася, а онлайн-цькування в закладах освіти набуває нових форм і проявів.

Лариса Гретченко – адвокат, медіатор, керівник Центру «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ під час прямого етеру: «Булінг в закладі освіти: як розпізнати, ефективно реагувати та протидіяти?» детально розповість:

• Що таке булінг на прикладі практичних кейсів, та чим він відрізняється від конфлікту?

• Якими є сторони булінгу в освітньому процесі, їх роль та правовий статус?

• Які органи та посадові особи мають реагувати в ситуації булінгу?

• Які механізми захисту прав учасників освітнього процесу можна використовувати?

• Якою має бути антибулінгова політика закладу освіти, та як йому протидіють в інших країнах?

Етер буде корисним для педагогічних працівників, юристів та керівників закладів освіти, фахівців та спеціалістів органів освіти, адвокатів, що надають правничу допомогу учасникам освітнього процесу, правозахисників та усіх, хто зацікавлені темою булінгу.

Захід відбудеться 8 лютого о 18:00 год.

Зареєструватися на етер можна, заповнивши анкету реєстрації, за покликанням: https://cutt.ly/z9MXwc0

Зареєстровані учасники отримають документ з ключовими матеріалами етеру, презентацію та покликання на запис.

Вища школа адвокатури НААУ виступає партнером етеру, що проводиться у рамках проєкту «Спільно для вчителів», реалізованого освітньою організацією «Навчай для України / Teach For Ukraine» спільно з ГО «Про.Світ» та за підтримки UNICEF Ukraine в рамках ініціативи «Спільно до навчання».