Адвокати досліджуватимуть права дитини під час зупинення провадження у сімейних справах
Організатори заходу: Центр «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ спільно з Комітетом НААУ з питань сімейного права
Гретченко Лариса
03.12.2023

6 грудня 2023 року у НААУ відбудеться круглий стіл на тему «Зупинення провадження при розгляді сімейних справ: чи в найкращих інтересах дитини?», організатором якого є Центр «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ спільно з Комітетом НААУ з питань сімейного права.

Захід розпочнеться о 14:00 у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Під час круглого столу спікери висвітлять питання підстав застосування інституту зупинення провадження у сімейних справах, сучасних підходів судової практики та їх спрямованості на забезпечення найкращих інтересів дитини, напрацювання тематичних узагальнень і порад для правничої спільноти.

Питання до обговорення:

1. Дитина - учасник сімейних відносин: право на судовий захист прав та інтересів.

2. Інститут зупинення провадження у цивільній справі: мета і порядок застосування.

3. Перебування сторони у складі Збройних Сил України як підстава зупинення провадження: виклики сьогодення.

4. Практика зупинення провадження і баланс інтересів: випадки, коли відсутня сторона веде справу через свого представника.

5. Процесуальні можливості участі військовослужбовців у судових засіданнях, зокрема в режимі відеоконференції.

Доповідачами заходу будуть член Ради Комітету НААУ з питань кримінального права та процесу Ірина Гловюк, член Комітету НААУ з питань сімейного права Людмила Гриценко, член Центру сімейного права ВША НААУ Анастасія Присяжнюк, адвокати Вольга Шейко та Олена Дришлюк. Модеруватиме захід керівник Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ, голова Комітету НААУ з питань сімейного права Лариса Гретченко.

Реєстрація на захід доступна за посиланням.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.