Кадрові зміни та напрямки подальшого розвитку: відбулось установче засідання Центру сімейного права ВША НААУ
Центр сімейного права Вищої школи адвокатури НААУ
Гаро Ганна
11.04.2023

10 квітня 2023 року відбулось засідання Центру сімейного права Вищої школи адвокатури НААУ, головною темою якого стали кадрові зміни, оновлення складу команди та визначення напрямків подальшого розвитку Центру.

Ганна Гаро проінформувала членів Центру про зміни в команді та представила керівником Центру сімейного права ВША НААУ адвоката Анатолія Волкова. Коментуючи рішення, Ганна Гаро відзначила, що разом з новим керівником Центру залишається генератором ідей з метою професійного розвитку кожного сімейного адвоката.

Анатолій Волков поділився баченнями розвитку Центру сімейного права та представив колегам Програму дій, що включає активності за напрямками:

  • Теорія сімейного права (тематичні матеріали, публікації);
  • Судова практика у сфері сімейного права (рубрики «Огляд рішень ВС» та «Запитання-відповідь»);
  • Міжнародне сімейне право (консультативна та просвітницька діяльність, круглі столи, семінари);
  • Експерти сімейного права (інтерв’ю з науковцями, суддями);
  • Навчальний (проведення вебінарів);
  • Сімейне право та психологія;
  • Розвиток напрямків: сімейний адвокат, адвокат родини, адвокат з розлучень;
  • Співпраця з Центрами ВША НААУ, Комітетами НААУ.

Під час зустрічі керівник Центру сімейного права вніс пропозицію щодо розроблення в онлайн-форматі «Пам’ятки для одного з батьків», дитина якого виїхала за кордон під час війни, з покроковим алгоритмом забезпечення реалізації права на спілкування з дитиною.

У ході засідання відбулось знайомство команди та обговорено представлений керівником Центру план активностей Центру у ІІ кварталі за напрямками діяльності, де кожен із учасників окреслив своє бачення у підготовці матеріалів і висловив пропозиції щодо реалізації свого досвіду і знань у діяльності Центру.

До команди Центру сімейного права долучились адвокати: Маргарита Бурлак, Ольга Михальчук, Оксана Проценко, Анастасія Присяжнюк. Вдячність за плідну співпрацю висловлено колегам, які зі зміною обставин припинили членство в Центрі, а саме: Інні Скузь, Оксані Бобак, Жанні Грушко, Тамарі Денисовій.

Участь в обговоренні питань, представлених у ході установчого засідання, також взяли адвокати, які мають членство в Центрі сімейного права ВША НААУ: Марія Менджул, Анна Осадча, Тетяна Кондратенко.

Марія Менджул запропонувала колегам 13 квітня 2023 року взяти участь у Міжнародній конференції на тему: «Проблеми правового регулювання забезпечення особистих немайнових прав особи та прав на віртуальні активи в умовах цифровізації», організованій спільно кафедрою цивільного права та процесу юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ» та кафедрою права Університету Пізи. Матеріали приймаються до 15 травня та будуть опубліковані у збірнику в червні 2023 року. Ознайомитись з інформацією більш детально можна за посиланням: http://surl.li/ggxso

Керівник Центру сімейного права ВША НААУ висловив свою впевненість у тому, що уся команда та кожен окремо неодмінно внесуть свою практичну роль у розвиток Центру та докладуть зусиль для подальшого формування доктрини сімейного права.

Долучитись до групи Центру сімейного права ВША НААУ Facebook: https://bit.ly/3NOUgVH