Вебінар: «Встановлення факту трудових відносин у судовому порядку»
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Андрушко Алла
22.01.2023

Досить часто трапляються випадки, коли роботодавці ухиляються від оформлення трудових відносин з метою економії коштів, або ж підміняють трудові відносини укладенням цивільно-правового договору, що призводить до порушення прав, а відповідно до виникнення трудових спорів.

Чому важливо встановити факт трудових відносин? Насамперед значимість встановлення факту трудових відносин полягає у тому, що за його наявності створюються підстави для реалізації працівником ряду трудових прав, зокрема на заробітну плату, гарантійних, компенсаційних та інших соціальних виплат, у тому числі виплат, пов’язаних із тимчасовою непрацездатністю, нещасним випадком на виробництві чи професійним захворюванням тощо.

Однак у встановленні факту трудових відносин слід врахувати те, що між фізичною особою і суб’єктом господарювання відносини щодо виконання роботи можуть виникати як на підставі трудового, так і на підставі цивільно-правового договору, водночас зазначене залежить від характеру праці.

Під час вебінару «Встановлення факту трудових відносин у судовому порядку» к.ю.н., адвокат, член Комітету з трудового права НААУ Алла Андрушко, детально розкриє наступні питання:

1. Спори про встановлення факту трудових відносин: загальна характеристика та особливості.

2. Докази, які підтверджують факт трудових відносин.

3. Нюанси розмежування трудового договору від цивільно-правових договорів.

4. Особливості оформлення трудових відносин з працівником, який виконував роботу без укладення трудового договору, та встановлення періоду такої роботи.

5. Актуальна судова практика з розгляду справ про встановлення факту трудових відносин.

Зареєструватися на захід можна за посиланням: http://surl.li/elwqe