Поглиблення знань із Європейської соціальної хартії та практики Європейського комітету з соціальних прав
Алла Андрушко, член Ради Комітету з трудового права НААУ, викладач Вищої школи адвокатури НААУ, адвокат, к.ю.н., доцент, доцент кафедри трудового, земельного та господарського права Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова
Андрушко Алла
10.11.2023

Поглиблення знань із Європейської соціальної хартії та практики Європейського комітету з соціальних прав: адвокат Алла Андрушко взяла участь у тренінгу в м. Краків (Польща)

Член Ради Комітету з трудового права НААУ, викладач Вищої школи адвокатури НААУ, адвокат, к.ю.н., доцент, доцент кафедри трудового, земельного та господарського права Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, Алла Андрушко взяла участь у тренінгу щодо навчального курсу із Європейської соціальної хартії та практики Європейського комітету з соціальних прав, призначеному для викладачів правничих дисциплін українських вищих навчальних закладів, що проходив 1-2 листопада 2023 року у м.Краків (Польща).

Офіс Ради Європи в Україні імплементує План дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023-2026 роки, в межах якого реалізовується проєкт Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», що має на меті досягти того, щоб уразливі групи осіб, зокрема населення, яке постраждало від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту.

Тренінг складався з тематичних панелей, присвячених:

- Європейській соціальній хартії (ЄСХ), як фундаментальному договору Ради Європи у сфері захисту прав людини;

- особливостям моніторингового механізму ЄСХ та практики Європейського комітету з соціальних прав;

- основним проблемам імплементації ЄСХ в Україні;

- Україна та ЄСХ: від ратифікації до виконання взятих зобов’язань;

- значенню викладання ЄСХ у закладах вищої освіти для підвищення рівня обізнаності населення стосовно соціальних прав та ї захист.

Учасники тренінгу провели активне обговорення практики ЄСХ та Європейського комітету з соціальних прав у тематичних групах з питань навчання та рівних можливостей, професійної орієнтації та підготовки, заборони експлуатації, трудових прав та зайнятості, охорони здоров'я, соціального забезпечення та соціального захисту, прав осіб з інвалідністю та осіб похилого віку, освіти та прав дітей, мігрантів та ін.

Тренінг проводила Алла Федорова, консультантка Ради Європи, членкиня Європейського комітету з соціальних прав. Керівницею проєкту «Посилення соціального захисту в Україні» була Сюзанна Мнацаканян.

Рада Європи продовжує надавати всебічну підтримку у розвитку соціальних прав людини як ключового чинника сталої демократії та сприяти подальшому посиленню захисту прав людини в Україні.

Алла Андрушко Social Rights UA