Захист прав ветеранів АТО/ООС, інших військовослужбовців адміністративними судами України
Посібник «Захист прав ветеранів АТО/ООС, інших військовослужбовців адміністративними судами України» за загальною редакцією А.А. Єзерова, к.ю.н., доцента
Єзеров Альберт
10.03.2023

Захист прав ветеранів АТО/ООС, інших військовослужбовців адміністративними судами України: підвищення обізнаності щодо способів ефективного захисту прав та законних інтересів

Шановні колеги,

представляємо вашій увазі посібник «Захист прав ветеранів АТО/ООС, інших військовослужбовців адміністративними судами України» * за загальною редакцією А.А. Єзерова, к.ю.н., доцента.

Посібник підготовлений та розроблений у межах проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні», що реалізується Академією Фольке Бернадотта (АФБ) за фінансової підтримки Швеції. Підготовка посібника здійснювалась Громадською організацією «Громадянський центр правових ініціатив» спільно з Національною школою суддів України.

Збірник розрахований на суддів та помічників суддів адміністративних судів, з метою підвищення рівня обізнаності щодо способів ефективного захисту прав та законних інтересів ветеранів АТО/ООС та інших військовослужбовців.

Під час підготовки та розроблення посібника здійснено аналіз законодавства, судової практики адміністративних судів та Верховного Суду, проаналізовано юридичну доктрину з питань захисту прав ветеранів.

У посібнику детально розкриваються наступні питання:

• Соціальний захист військовослужбовців: загальні засади та правове регулювання

• Земельні та житлові пільги, грошове забезпечення військовослужбовців. Питання щодо реалізації трудових прав та пенсійного забезпечення ветеранів.

• Проблеми та виклики під час захисту адміністративними судами соціальних прав військовослужбовців в умовах воєнного стану.

Посібник* доступний для ознайомлення і завантаження за посиланням: https://cutt.ly/B8OvCHa