Звіт про діяльність Центру "Адвокат дитини" ВША НААУ у 2022 році
Центр «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ
Діяльність центрів
13.04.2023

Шановні колеги!

Представляємо вашій увазі Звіт про діяльність Центру "Адвокат дитини" ВША НААУ у 2022 році.

Центр «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ продовжив діяльність у 2022 році відповідно до мети створення, задля згуртування осередку правозахисників дитини та об’єднання в темі дитячого права мультидисциплінарної аудиторії правників, освітян, службовців органів влади, громадських діячів, міжнародних партнерів та всіх осіб, зацікавлених проблематикою захисту дітей.

Пріоритетами діяльності Центру «Адвокат дитини» є правозахист, правоосвіта та спеціалізація при наданні правової допомоги дітям. Дитиноцентризм як ціннісний орієнтир є ключовим у діяльності Центру у поєднанні з цінністю індивідуального підходу до дітей та якнайкращого забезпечення їх інтересів у широкому колі правовідносин.

Члени команди співпрацюють за принципом віри в основні права дитини, в гідність та цінність людської особистості, закріплені в Декларації прав дитини та Конвенції ООН про права дитини.

У звіті систематизована інформація про річну активність команди Центру. Звіт містить гіперпосилання для перегляду матеріалів, підготовлених за наслідками проведення заходів з підвищення кваліфікації, охоплює інформацію, підготовлену в рамках рубрик "Календар дитинства", "Відповіді на питання", "Тема дня", "Огляд законодавства", матеріалів, підготовлених у рамках Всесвітньої акції "16 днів проти насильства" тощо.

У звіті висвітлені наступні питання:

1. Інформація про команду Центру «Адвокат дитини» та ключові  напрямки діяльності.

2. Заходи з підвищення кваліфікації адвокатів, лекторами яких  виступили члени Центру.

3. Публічні та адвокаційні заходи, організовані Центром «Адвокат дитини» у співпраці з Комітетами НААУ та іншими партнерами.

4. Інформаційно-консультативна та просвітницька діяльність Центру «Адвокат дитини».

5. Підтримка Центром безпекових пріоритетів у сфері захисту прав людини та спеціалізації фахівців, залучених до реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом.

Детально ознайомитися зі Звітом можна за посиланням: https://cutt.ly/87D1Adz