Зміна процедури авторизації у підсистемі відеоконференцзв’язку
Електронне судочинство
Публікації лекторів
15.09.2022

Підготувала Тетяна Рабко, адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області.

Багато хто з учасників судових проваджень має досвід участі у судових засіданням за допомогою підсистеми відеоконференцзв'язку та вже відмітив для себе певні переваги.

Участь у судовому засіданні не потребує встановлення додаткових програм. Для здійснення відеозв’язку необхідний браузер та інтернет.

Підсистема відеоконференцзв’язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції:

– поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів;

– у приміщенні іншого суду – за допомогою технічних засобів суду;

– в установі попереднього ув’язнення, установі виконання покарань або медичному закладі – за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі.

Наразі на сайті https://vkz.court.gov.ua/ з’явилося повідомлення, що з 1 жовтня 2022 р. відбудуться зміни та вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв'язку буде можливий ТІЛЬКИ через Електронний кабінет Електронного суду.

Усі користувачі повинні будуть врахувати зазначені зміни.

Раніше ми вже писали щодо алгоритму реалізації можливості участі у судовому засіданні поза межами приміщенням суду. З публікацією Ви можете ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3xt1REi