Застосування положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) та практики Європейського комітету з соціальних прав
Новини та події
28.03.2024

Дводенний тренінг «Застосування положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) та практики Європейського комітету з соціальних прав в Україні» відбувся 24-26 березня у місті Києві.

До участі долучилися адвокати, вмотивовані покращити свої знання та навички в питаннях застосування положень Європейської соціальної хартії (хартії) та практики Європейського комітету з соціальних прав під час надання правничої допомоги.

Тренінг організовано у співпраці Вищої школи адвокатури НААУ з Благодійною організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги».

Відкрив захід Віталій Місяць, виконавчий директор Благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», який подякував учасникам за те, що всупереч складним умовам сьогодення, спричинених викликами війни, колеги знайшли час та можливість відвідати тренінг та включитися в тематику європейських соціальних стандартів.

Тренінг включав в себе теоретичну складову та опрацювання практичних ситуацій на практиці.

Так, під час навчання адвокати мали змогу:

1.Ознайомитися з основними положеннями Європейської соціальної хартії (переглянутої);

2.З’ясувати особливості застосування Європейської соціальної хартії (переглянутої) та рішень Європейського комітету з соціальних прав Європейським судом з прав людини;

3.Проаналізувати повноваження та порядок роботи Європейського комітету з соціальних прав;

4.Дослідити ратифіковані та нератифіковані Україною положення Європейської соціальної хартії та як цей документ застосовується у практиці судів;

5.Опрацювати права, гарантовані Європейською соціальною хартією: соціальне забезпечення та соціальний захист; зайнятість, трудові права та рівні можливості; права осіб з інвалідністю та осіб літного віку.

 

Спікерами курсу виступили керівник та члени Центру трудового права та соціального ВША НААУ Вікторія Поліщук, Ірина Подкопаєва та Наталія Кайда, які поділилися власними порадами та алгоритмами дій з правниками, які мають запит на надання правничої допомоги у сфері трудового права та соціального забезпечення.

Позитивні враження від участі в тренінгу та слова вдячності за його організацію висловили учасники заходу, які відзначили високий рівень підготовки та професійність викладу матеріалу, його практичну орієнтованість та інтерактивність. Адвокати відзначили на важливості та суспільній потребі на проведення таких заходів, які по-перше, об’єднують правників з різних регіонів України з метою обміну практичним досвідом, а по-друге, формують необхідний інструментарій навичок, які є необхідними для надання якісної та ефективної правничої допомоги.

Про відгуки, враження організаторів, тренерів та учасників дізнавайтеся у наступних новинах