З Днем Незалежності, вільна Українська громадо! Центр “Адвокат громади” Вищої школи адвокатури НААУ
Віра Козіна, керівник Центру “Адвокат громади” Вищої школи адвокатури НААУ
Публікації лекторів
23.08.2022

Цього року вітання з Днем Незалежності України має особливий зміст.

Цивілізований світ знову відчув, якою є ціна Свободи та згуртувався навколо нашої Держави у нашій боротьбі за право бути вільними.

У свободи багато складових. У книжках пишуть, що невід'ємною частиною демократії є сильне місцеве самоврядування. Протягом останніх місяців ми усі переконалися, який практичний зміст має ця книжкова істина. Саме спроможність наших територіальних громад називають сьогодні одним із факторів стійкості України в умовах повномасштабної війни.

Успіхи, яких досягла Україна у сфері децентралізації за останні роки, стали однією з передумов отримання нашою країною статусу кандидата у члени Європейського Союзу та сприяли розгортанню її підтримки на всіх рівнях.

Українські місцеві самоврядування з перших годин повномасштабної агресії російської федерації налагодили мережу гуманітарної підтримки громадян, стали осередками опору та відіграють важливу роль у стабілізації публічного управління в умовах кризи.

Кожний боронить Країну на своєму фронті: на полі бою, у волонтерському центрі, працюючи в офісі чи на заводі, вирощуючи городину, піклуючись про близьких та рідних. І кожний з цих маленьких шматочків фронту важливий. Як важливий і кожний мешканець єдиної сильної та вільної громади на ім'я Україна.

Вистоїмо і переможемо разом!

З Днем Незалежності, вільна Українська громадо!

З повагою,

Віра Козіна, керівник Центру “Адвокат громади” Вищої школи адвокатури НААУ