Якщо адвокат вже зареєстрований в підсистемі «Електронний суд» по одній електронній пошті/адресі, чи можна змінити електронну адресу адвоката на іншу його адресу?
Електронне судочинство. Відповіді на питання
Публікації лекторів
06.09.2022

Відповідь: Так, можна.

Згідно із п. 5.8 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – Положення) офіційна електронна адреса — сервіс Електронного кабінету ЄСІТС, адреса електронної пошти, вказана користувачем в Електронному кабінеті ЄСІТС, або адреса електронної пошти, вказана в одному з державних реєстрів. Адреса електронної пошти, що використовується при реєстрації Електронного кабінету, не може бути зареєстрована на доменних іменах, використання яких заборонено законодавством України.

Процедура реєстрації в ЄСІТС (реєстрація Електронного кабінету, реєстрація офіційної електронної адреси) передбачає проходження запропонованої засобами Електронного кабінету процедури реєстрації з використанням кваліфікованого електронного підпису, та внесенням контактних даних особи, зокрема адреси електронної пошти, номера телефону (в тому числі мобільного), зазначенням інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику. (п. 9 Положення)

Дані про електронну пошту зазначаються користувачем у профілі його Електронного кабінету. (п. 38 Положення).

Користувачі зобов'язані вносити повну та актуальну інформацію в Електронний кабінет в обсязі, визначеному функціональними можливостями ЄСІТС, невідкладно після створення, отримання або зміни такої інформації. (п. 9 Положення)

Для зміни адреси електронної пошти Користувачу потрібно:

  1. авторизуватися у підсистемі «Електронний суд»;
  2. перейти у розділ мій профіль (розділ обирається у полі, де зазначено Прізвище та ім’я Користувача);
  3. обрати розділ особисті дані;
  4. обрати поле Email;
  5. натиснути на олівець для редагування;
  6. ввести нову адресу (на неї вам буде відправлено лист з кодом підтвердження);
  7. натиснути надіслати лист;
  8. зачекати на лист та ввести код у вікні редагування;
  9. натиснути підтвердити;
  10. натиснути зберегти зміни.

Важливо! На одну електронну адресу можливо підтвердити лише один профіль в підсистемі «Електронний суд».

Звертаю увагу, що у розділі мій профіль Користувач також може змінити контактний номер телефону, адресу, а також зазначити про наявність в нього статусу адвоката чи фізичної особи-підприємця.

Підготувала Тетяна Рабко, адвокат, регіональний представник молодіжного комітету НААУ – UNBA NextGen у Донецькій області.

Реєстрація на майбутні заходи лектора:

Вебінар: “Електронне судочинство: навички роботи адвоката з електронними сервісами” https://bit.ly/3IT9kkj