Вища школа адвокатури НААУ проводить онлайн — курс на тему: «Міжнародне гуманітарне право та документування злочинів під час збройного конфлікту»
Участь у вебінарах безкоштовна
Новини та події
01.03.2022

Курс складається із серії тематичних вебінарів:

 

Вебінар 1: “Міжнародне гуманітарне право та документування злочинів під час збройного конфлікту ”.

У програмі вебінару: базове введення до міжнародного гуманітарного права, основні поняття та принципи міжнародного гуманітарного права.

 

Вебінар 2: “Воєнні злочини та злочини проти людяності”.

У програмі вебінару: положення міжнародного гуманітарного права щодо кримінально-правового переслідування за злочини проти людяності та воєнні злочини, поняття основних складів злочинів, елементи злочинів, відповідальні особи.

 

Вебінар 3: “Механізми правового захисту під час збройного конфлікту та їх особливості”

У програмі вебінару: Співвідношення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини. Механізми правового захисту під час збройного конфлікту та їх особливості. Міжнародний кримінальний суд. Європейський суд з прав людини. Комітет з прав людини ООН.

 

Вебінар 4: “Особливості та порядок документування злочинів під час збройного конфлікту”.

У програмі вебінару: Приклади, докази злочинів, пам'ятка щодо фіксації злочинів проти цивільного населення, способи фіксації доказів та суб'єкти, яким передавати докази.

 

Лектори курсу :

 

Кіккас Микола — адвокат АО «Амбрела», співпрацює з ГО «Регіональний центр прав людини». Має досвід з фіксації та правового аналізу порушень прав людини, пов’язаних з окупацією Кримського півострова, підготовки повідомлень до міжнародних інстанцій (в контексті збройного конфлікту): ЄСПЛ, КПЛ ООН, МКС; а також з підготовки правових позицій, аналітичних довідок та інших юридично-аналітичних документів щодо окупації Криму.

 

Мартиновська Анастасія — адвокат, координатор проектів у ГО «Регіональний центр прав людини», сертифікований тренер з міжнародного гуманітарного права з грудня 2019 року, співпрацює з Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Має досвід підготовки повідомлень до міжнародних інстанцій (в контексті окупації Кримського півострову):ЄСПЛ, КПЛ ООН, МКС; менторства адвокатів на окупованій території, участі у підготовці звітів про ситуацію з правами людини в Україні та здійснення експертизи у питаннях виконання рішень міжнародних судових органів.

 

Мартиновський Роман — адвокат, співпрацює з ГО «Регіональний центр прав людини», засновник. Має досвід підготовки повідомлень до міжнародних інстанцій: ЄСПЛ, КПЛ ООН, МКС (в тому числі, в контексті окупації Кримського півострову); менторства та навчання адвокатів, в тому числі розробка навчальних програм; участі у підготовці аналітичних звітів про ситуацію з правами людини в Україні та науково-практичних посібників в сфері прав людини.

 

Усманов Юрій — директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин ПЗВО "Київський міжнародний університет". Має досвід аналітично-наукової діяльності у сфері міжнародного гуманітарного права та викладацької діяльності у сфері міжнародного права.

 

Яковлєв Андрій — адвокат, керуючий партнер АО «Амбрела», сертифікований тренер з міжнародного гуманітарного права з грудня 2019 року, співавтор посібника для тренерів з Міжнародного гуманітарного права. Має досвід підготовки повідомлень до міжнародних інстанцій: ЄСПЛ, КПЛ ООН, а також досвід співпраці з громадськими організаціями в сфері міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права.

 

Участь у вебінарах безкоштовна, за попередньою реєстрацією згідно з розкладом:

https://bit.ly/3vu3KjU