Вища школа адвокатури НААУ та Українська Гельсінська спілка з прав людини підписали Меморандум про співпрацю
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Новини та події
17.02.2023

16 лютого 2023 року директор Вищої школи адвокатури Національної асоціації адвокатів України Савва Кузьменко та виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко підписали Меморандум про співпрацю.

Метою цього Меморандуму є партнерство з питань забезпечення професійного навчання, зокрема надання освітніх послуг та методичної/консультаційної/інформаційної підтримки адвокатів, правників, представників системи освіти, інших груп фахівців та службовців, для підвищення рівня їхньої професійної компетентності.

Меморандум передбачає співробітництво за такими напрямами:

• розроблення навчальних курсів і програм, проведення заходів з підвищення професійної кваліфікації для адвокатів та юристів інших спеціальностей;

• взаємна експертна допомога та обмін досвідом у сфері професійного навчання та підвищення кваліфікації правників на основі стандартів прав і свобод людини;

• правопросвітництво щодо дотримання прав прав і свобод людини у різних сферах життєдіяльності, їх реалізації та захисту;

• організація спільних адвокаційних кампаній у правозахисній сфері, з питань імплементації міжнародних стандартів та впровадження людиноцентричних змін в національне законодавство.

Під час зустрічі сторони обговорили можливі форми взаємодії між установами й окреслили план дій на найближчу перспективу. Зокрема, домовились про проведення спільних освітніх заходів: круглих столів, вебінарів, консультацій та форумів.

Взаємодія освітньої платформи ВША НААУ та правозахисної інституції УГСПЛ сприятиме підвищенню професійної кваліфікації правників різних спеціальностей, матиме наслідком створення унікальних навчальних проєктів і програм, що поєднуватимуть українське національне законодавство з міжнародними стандартами та прогресивним світовим досвідом у сфері захисту прав людини, забезпечить високий рівень професійної правничої допомоги населенню та ефективну реалізацію права на доступ до правосуддя.