Військовий облік жінок здійснюватиметься у добровільному порядку
Огляд законодавства
Новини та події
04.11.2022

21 жовтня 2022 року Президент України підписав Закон № 2664-IX «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (законопроєкт № 6482).

Законом передбачено:

  1. Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.
  2. Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначену в «Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних та Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями» від 11.10.2021 року № 313, а також придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Закон покликаний вдосконалити порядок взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних та зменшити навантаження на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Детальніше ознайомитися із Законом: https://bit.ly/3sqgwwS