Відгук про круглий стіл "Дитина — власник аліментів"
Наталія Крестовська, ювеналістка, професорка, докторка юридичних наук, завідувачка кафедри морського права Національного університету "Одеська юридична академія" поділилася враженнями про Круглий стіл “Дитина — власник аліментів”: “По-перше, скажу, що стільки практичних знань, скільки я отримала за сьогоднішній семінар, честно кажучи, давно не отримувала, і дуже дякую всім спікерам, які просто прекрасно представили, по суті, технологію захисту […]
Новини та події
24.11.2021

Наталія Крестовська, ювеналістка, професорка, докторка юридичних наук, завідувачка кафедри морського права Національного університету "Одеська юридична академія" поділилася враженнями про Круглий стіл “Дитина — власник аліментів”:

По-перше, скажу, що стільки практичних знань, скільки я отримала за сьогоднішній семінар, честно кажучи, давно не отримувала, і дуже дякую всім спікерам, які просто прекрасно представили, по суті, технологію захисту прав дитини на належне утримання та гідний рівень життя.

Практично створено дорожню карту у справах про витребування аліментів, їх сплати, захисту права дитини на утримання у цивільному процесі, у виконавчому провадженні, і була би вдячна за можливість отримати презентації цих виступів, які буду використовувати в роботі зі студентами під час навчального курсу "Ювенальна юстиція в Україні та світі".

Напевно, по підсумках цього семінару є сенс вироблення методичних рекомендацій саме з питання права дитини на аліменти, дуже сподобалось, що спікери говорили про участь дитини, по суті, в самозахисті свого права власності на аліменти, хоча розумію, що на практиці в цій темі залишаються відкритими багато питань.

Відзначу, що доповідь Валентини Коляди, начальниці відділу сприяння розвитку молоді та утвердження здорового способу життя Мінмолодьспорту, це, як знов таки, дорожня карта запобігання виникненню ситуацій, коли дитина не отримує належного утримання від батьків. Якщо би дійсно молоді люди були більш обізнаними, вдумливими, соціалізованими, перш ніж вони вступають до шлюбу і в них з'являються діти, напевно, і таких проблем було б набагато менше.

Всім дуже дякую, просто в захваті від тих доповідей, які почула під час заходу.”

Круглий стіл “Дитина — власник аліментів” відбувся 19.11.2021 р. у Національній асоціації адвокатів України за ініціативою Центру “Адвокат дитини” Вищої школи адвокатури НААУ спільно з Центром сімейного права ВША НААУ та Комітетом з сімейного права НААУ.

Трансляція круглого столу доступна для перегляду на сторінці НААУ у Facebook.